
Pinaattipannukakku on brunssiruokaa parhaimmillaan. Pellillisestä riittää isommallekin porukalle!
Pinaattipannukakku
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Ota lehtipinaatti sulamaan.
- Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon maito, vehnäjauhot ja suola sekä kohmeinen pinaatti. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Revi leivinpaperi uunipannulle. Vuole nokare voita pellille ja nosta pelti uuniin muutamaksi minuutiksi eli kunnes voi on sulanut.
- Kaada taikina pellille. Paista pannukakkua 10 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.
Paahdetut herkkusienet
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa sienistä pois kuivat kannat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna vesi pannulla ja kumoa sienet joukkoon. Paista muutama minuutti eli kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, soija ja rouhittu mustapippuri. Paista vielä pari minuuttia.
- Tarjoa pinaattipannukakun kanssa.
Kuinka pieneksi leivinpaperi pellille revitään....?
Jos käytän tuoretta pinaattia, kuinka paljon tarvitsen että se vastaa ryöpättyä ja pakastettua 200 g:aa?