Tässä pannarissa maistuvat paahdetut kukkakaalit, pinaatti ja feta. Pannari on parasta uunituoreena, hetken jäähtyneenä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 palaa
55 min
Helppo
Kukkakaali-pinaattipannari
Ainesosat
1
(600 g)
kukkakaali
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
pkt (200 g)
fetajuustoa
1
ps (80 g)
babypinaattia
Taikina
1
ps (150 g)
pakastepinaattia
4
munaa
5
dl
maitoa
3
dl
vehnäjauhoja
3/4
tl
suolaa
Vaiheet
- Tee ensin pannaritaikina turpoamaan. Sulata pinaatti mikroaaltouunissa ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet maidosta, vehnäjauhot ja suola. Lisää sitten loput maidot ja sekoita tasaiseksi. Anna pannaritaikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.
- Huuhdo kukkakaali ja poista kova kanta. Leikkaa kaali pystysuunnassa viipaleiksi.
- Levitä reunalliselle uunipellille leivinpaperi ja sivele se öljyllä. Levitä päälle kukkakaaliviipaleet. Sivele myös kaalit kevyesti öljyllä.
- Ripottele suolaa ja pippuria kukkakaaleille. Murenna feta päälle. Paahda 225-asteisen uunin yläosassa 10 minuuttia.
- Huuhdo ja kuivaa pinaatinlehdet. Nosta pelti uunista. Ripottele pinaatinlehdet ja valuta pannaritaikina kaalien päälle.
- Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetken ja jaa pannari reiluiksi paloiksi.