
Hash brown, eli peruna-sipuli lettu on perinteinen Amerikkalainen aamiaislisuke, mikä sopii hyvin esimerkiksi paistetun pekonin tai makkaran kanssa. Tässä reseptissä mukana myös paistetut kananmunat, minkä voi jättää pois mikäli haluaa vain kasvisruokaa.
Alkuperäinen resepti ohjelmasta Gordon Ramsey's Home, jakso 11. Ainesten määrät arvioitu, jos löydät netistä ohjelmassa käytetyt todelliset määrät niin vinkkaa linkillä.
Hash brown paistetulla kananmunalla
Ainekset
Työvaiheet
Mikäli olet tekemässä myös paistetut kananmunat, laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Tarkista samalla kestääkö paistinpannusi uunissa kypsentämistä.
Kuori peruna ja raasta peruna ja sipuli kulhoon. Sekoista suola, pippuri, oliiviöljy ja cayane pippuri raasteeseen. Laita siivilään ja purista nyrkin sisällä nesteet ulos raasteesta. Mitä enemmän poistat nestettä sitä rapeammaksi hash brown -lettu tulee.
Kuumenna paistinpannu, lisää hieman öljyä pannulle ja levitä raaste paistinpannulle. Painele lusikalla massa tasaiseksi letuksi. Lisää pieniä, noin kynnen kokoisia nokareita voita valumaan paistinpannun reunoille, mikä rapeuttaa reunat ja karamellisoi sipulin. Voit ravistaa paistinpannua hieman jotta voi valuu kunnolla letun ja paistinpannun väliin.
Käännä lettu ympäri ison lautasen avulla. Laita lautanen paistinpannun päälle ja käännä paistinpannu ylösalaisin, jolloin lettu jää lautaselle. Liu'uta lettu takaisin paistinpannulle ja paista myös toinen puoli.
Mikäli paistinpannusi ei ole uuninkestävä, niin siirrä lettu pellille. Riko kananmunat letun päälle ja ripottele päälle hyppysellinen cayane pippuria. Laita lettu uuniin 10-20 minuuttiksi kunnes kananmunat ovat kypsyneet haluamaasi kypsyyteen.