Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 340 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Pellillä paistetusta porkkanaröstistä riittää koko porukalle! Tarjoa brunssilla tai kasvisruokana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Koko pellin porkkanarösti

Ainekset

6
porkkanaa
3
perunaa
2
tl
suolaa
dl
raastettua parmesaania
1
muna
Pinnalle
4
munaa
50
g
tuoretta pinaattia
100
g
pakasteherneitä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja perunat. Raasta raastimen karkealla terällä ja nosta raaste kulhoon. Lisää suola. Anna seoksen seitä 10 minuuttia ja raasta sillä aikaa parmesaani. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Purista raasteesta kaikki neste pois. Lisää raasteen joukkoon parmesaani ja riko joukkoon muna. Sekoita hyvin. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä röstimassa paperille. Paista 15 minuuttia.
  3. Keitä neljä munaa. 5 minuutissa ne kypsyvät keskeltä pehmeiksi. Kuori ja puolita munat. Laita pinaatit ja herneet kulhoon, lorauta öljy päälle ja sekoita kevyesti. Nostele kasvikset ja munanpuolikkaat röstin päälle. Ripottele suolaa munien päälle.

Kommentit (3)

Pia Pollari
Seuraa 
Liittynyt23.4.2016

Voisiko parmesaanin korvata jollain perusjuustoraasteella tai raejuustolla, jotta menisi paremmin lapsillekin?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kyllä mikä tahansa juustoraaste käy, mutta raejuusto on liian vetinen. Terveisin, Soppa365 toimitus

Äippä

Tein tätä pienin muutoksin tänään ja oli ihan törkyhyvää! 2v popsi myös mielellään! Suosittelen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Anna kuivahtaneelle leivälle uusi elämä! Tämän suolaisen leipävanukkaan makumaailma on poimittu Croque Madame -leivästä.

Parhaat päivät nähneestä leivästä syntyy viikonlopun yltäkylläinen aamupala, Croque Madame -leipävanukas. Ranskalainen klassikkoleipä Croque Madame valmistetaan perinteisesti gruyèrejuustosta ja kinkusta ja kruunataan paistetulla kananmunalla. Leipävanukkaassa nämä maut yhdistyvät herkullisella...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Croque Madame -leipävanukas

Ainekset

1
(n. 500 g)
speltti- tai maalaisleipä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
ruokakermaa
½
dl
vettä
8
kananmunaa
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
200
g
gruyèrejuustoa
150
g
savukinkkua
5
timjamin oksaa
Pinnalle
4
kananmunaa
25
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa leipä noin 2 cm:n kuutioiksi. Paista ne rapeiksi öljyssä pannussa. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm). 
  2. Vatkaa kerma, vesi ja munat kulhossa. Lisää sinappi, suola ja pippuri.
  3. Raasta gruyère. Revi kinkku paloiksi. Hienonna timjami.
  4. Laita vuoan pohjalle puolet leipäkuutioista ja kaikki timjami. Lisää puolet juustoraasteesta ja kinkusta. Levitä päälle loput leipäkuutiot, juustoraaste ja kinkku. Kaada päälle kerma-munaseos. Peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
  5. Ota vuoka huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  6. Paista leipävanukasta folion alla 20 minuuttia. Poista folio, riko pinnalle kananmunat ja raasta päälle parmesaanijuusto. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Anna leipävanukkaan vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 8/2021. Glorian ruoka & viinin ohjeesta puuttui yksi työvaihe, kerma-munaseoksen lisääminen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kananmunaa, kaalisalaattia ja majoneesia. Japanissa suosittu kananmunaleipä tamago sando tehdään vaaleimmasta vehnäpaahtiksesta, jota kaupasta löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + kananmunien keittäminen 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset munaleivät

Ainekset

4
kananmunaa
Munamajoneesi
2
kananmunaa
2
dl
kewpie-majoneesia
Kaali-kurkkusalaatti
6
dl
valkokaalia ohuina suikaleina
½
tl
suolaa
2
avomaankurkkua
1
rkl
riisiviinietikkaa
Lisäksi
8
viipaletta vaaleaa, isoa vehnäpaahtoleipää
2
kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita kaikki 6 kananmunaa kiehuvaan ve­teen ja anna niiden kiehua ensin 4 minuut­tia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Ota neljän minuutin koh­dalla 4 kananmunaa lusikalla pois vedestä ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Kei­tä kattilaan jääviä kahta kananmunaa vielä 4 minuuttia eli yhteensä 8 minuuttia. Siirrä nekin kylmään veteen jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna kovat munat veitsellä kulhoon. Sekoita majoneesi joukkoon.

  3. Tee kaali-kurkkusalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Viipa­loi kurkut juustohöylällä kaalin joukkoon. Li­sää etikka ja sekoita.

  4. Jaa kaalisalaatti neljälle leipäviipaleelle. Voitele toiset 4 viipaletta paksulti munama­joneesilla. Kuori pehmeäksi keitetyt kanan­munat ja aseta yksi muna jokaiseen leipään kaalisalaatin keskelle. Silppua munan ja kaalin päälle kevätsipulia ja paina muna­majoneesilla voideltu leipäviipale varovasti kanneksi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veit­sellä puoliksi ja ripottele suolaa ja mustapip­puria munan leikkuupinnalle.

Vinkki Japanilaista kewpie-majoneesia myy­dään isoissa marketeissa ja aasialaisissa ruokakaupoissa. Voit korvata sen sekoitta­malla hieman dijoninsinappia tavalliseen majoneesiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos himosi kohde on mac & cheese, tässä on sen kilpailijaksi kukkis & cheese. Tämä vuoka valmistuu paahdetusta kukkakaalista ja ihanan pehmeästä juustokastikkeesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratiini paahdetuista kukkakaaleista

Ainekset

n. 1
kg
kukkakaalia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
80
g
cheddarjuustoa (2 dl raasteena)
80
g
emmentaljuustoa (2 dl raasteena)
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
1
dl
kuivaa leipämurua tai korppujauhoja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja laita nuput leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä öljy, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Pyörittele mausteöljy kukkakaalinuppuihin ja paahda kukkakaaleja uunissa noin 10 minuuttia.

  2. Tee kastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voihin ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 3–4 minuuttia tai kunnes se sakenee. Siirrä kattila pois liedeltä.

  3. Raasta juustot. Sekoita juustoraasteet kuumaan kastikkeeseen.

  4. Voitele uunivuoka voilla. Siirrä kukkakaalit pelliltä vuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele leipämurut pinnalle ja valuta oliiviöljy vuokaan. Kypsennä gratiinia uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Käyttövalmis keitetty riisi on mainio oikaisu, kun riisin keittämiselle ei ole aikaa. Pannussa mausteiden kanssa muhiva riisi saa seurakseen reilusti tuoreita yrttejä ja kikherneitä. Pannu onnistuu luonnollisesti yhtä lailla eilisestä keitetystä riisistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-yrttiriisi

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2
rkl
mietoa oliiviöljyä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
kirveliä
½
ruukku
minttua
1
tlk
käyttövalmiita kikherneitä
2
ps (à 200 g)
maustamatonta valmisriisiä (tai keitettyä riisiä)
1
tl
jauhettua juustokuminaa
tl
jauhettua korianteria
¾
tl
jauhettua maustepippuria
tl
sumakkia)
1
pkt (200 g)
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita ne öljyn kanssa kylmään pannuun. Kuumenna matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  2. Hienonna sillä aikaa yrtit ja valuta kikherneet.

  3. Nosta lieden lämpöä ja kallista pannua niin, että öljy ja valkosipuli ovat pannun toisella laidalla. Paista näin, kunnes valkosipuli saa hieman väriä. Siirrä valkosipulit pois pannusta, mutta jätä öljy pannuun.

  4. Lisää riisit, kikherneet ja mausteet. Paista sekoittaen 3–4 minuuttia.

  5. Ota pannu liedeltä, lisää yrtit ja valkosipuli. Murenna päälle fetajuusto.

Kommentit (0)