
Jogurttia ja munia? Kuulostaa erikoiselta yhdistelmältä, maistuu totaalisen taivaalliselta. Tämä on täydellinen aamiaisruoka viikonloppuun.
Kun aamupalalla tai brunssilla on tarjolla uppomunia, tunnelma nousee heti asteen fiinimmäksi. Uppomunien kypsennys on yllättävän helppoa, ja ne antavat viimeisen silauksen monelle annokselle.
Pääosaan uppomunat pääsevät turkkilaisessa cilbir-annoksessa, jossa kananmunat tarjotaan paksulla jogurttipedillä muutaman mausteisen kastikkeen kera. Kastikkeet valmistuvat vaivatta vain hienontamalla ja sekoittamalla ainekset yhteen.
Kun tähän lautaselliseen kastaa palan vaaleaa vastapaistettua leipää, on täydellisyyttä hipova makuelämys taattu. Samalla suupalalla saa pehmeän rasvaista turkkilaista jogurttia, ihanan valuvaa kananmunankeltuaista, savupaprikavoita ja raikasta yrttiöljyä.
Turkkilaiset cilbir-aamiaismunat
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja sekoita sen joukkoon savupaprika. Jätä seos odottamaan.
- Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita yrttiöljyn aineet keskenään.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä sitä pari minuuttia. Lisää etikka ja pidä vesi juuri ja juuri kiehuvana. Riko munat kahvikuppeihin. Sekoita veteen pyörre ja kaada muna läheltä veden pintaa veteen. Kypsennä kaksi munaa kerrallaan. Anna munien kypsyä 2 minuuttia ja nosta reikäkauhalla vedestä. Valmista loput munat samalla tavalla.
- Kokoa annokset jakamalla jogurtti kahdelle pienelle lautaselle. Asettele kumpaankin annokseen kaksi uppomunaa ja kaada maustevoita ja -öljyä kastikkeeksi.
Vinkki! Nauti turkkilaiset munat aamiaisena tai alkupalana paahdetun leivän dippinä.