klo 14:00 | 30.6.2017

Kesäkurpitsaa ja parsaa, nam! Gluteenittoman moussekakun joukkoon on soseutettu kokonainen kesäkurpitsa. Mauksi on silputtu minttua ja fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 annosta
Valmistusaika
30 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo
Kesäkurpitsamoussekakku
Ainekset
500
g
kesäkurpitsaa
1
dl
vettä
200
g
fetaa, 8 %
1
prk
kermaviili & rahkaa, 3 %
6
liivatelehteä
2
rkl
tuoretta minttua silputtuna
3
tl
sitruunan kuoriraastetta
1/4
tl
suolaa
2 1/2
rkl
sitruunamehua
Päälle
100
g
katkarapuja
8
parsaa
1
sitruuna
Työvaiheet
- Pese ja lohko kesäkurpitsa. Laita vesi kattilaan ja lisää kurpitsapalat joukkoon. Keitä, kunnes palat pehmenevät. Soseuta kesäkurpitsa tasaiseksi sauvasekoittimella. Murenna joukkoon feta ja lisää kermaviili & rahka. Soseuta.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Silppua minttu ja raasta pestyn sitruunan kuori. Lisää minttu ja kuoriraaste sekä suola kesäkurpitsamassan joukkoon.
- Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuuman mehun joukkoon. Anna liivatteiden liueta. Kaada liivateseos kesäkurpitsamassaan. Sekoita massa tasaiseksi.
- Kaada massa litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Anna kesäkurpitsamoussen hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
- Kumoa mousse tarjoiluvadille. Koristele katkaravuilla ja napakaksi keitetyillä parsoilla. Lohko moussekakun pinnalle tai reunoille sitruunaa.