Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Purjon uloimmat kerrokset saavat mustua grillissä. Ne voi kuivattaa ja jauhaa purjotuhkaksi, jolla voi maustaa vaikka salaatinkastikkeen. Purjon kanssa tarjottava labneh onnistuu myös kermaviilistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + labneh 8 h
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut mantelipurjot & labneh

Ainekset

2
isoa purjoa
1
viipale
kuivahtanutta maalaisleipää
1
dl
kuorellisia manteleita
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
LABNEH
2
prk ( yht. 400 g)
kermaviiliä
1
rkl
timjamia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
LISÄKSI
2
sitruunaa
8
dl
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Aloita labnehista. Laita kermaviili harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua yön yli jääkaapissa.
  2. Leikkaa purjoista vihreät osat pois. Voit käyttää ne muussa ruuanvalmistuksessa. Grillaa purjoja keskilämmöllä 20-–30 minuuttia muutaman kerran kääntäen. Uloimmat lehdet saavat mustua.
  3. Kuori mustuneet lehdet pois. Leikkaa purjot 10–12 cm:n paloiksi ja vielä pitkittäin kahtia. Rouhi leipä ja mantelit veitsellä karkeasti. Yhdistä rouheet, öljy ja mausteet kulhossa ja jaa seos purjojen leikkuupuolelle. Grillaa purjoja parilassa keskilämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Halkaise sitruunat ja laita ne grilliin kypsymään.
  4. Kaada valutettu kermaviili kulhoon. Hienonna timjami. Mausta labneh timjamilla, öljyllä ja suolalla. Lusikoi labneh kuumille purjoille, ripottele pinaattia päälle ja purista grillatuista sitruunoista mehua viimeistelyksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Minusta tähän sopii aivan hyvin turkkilainen jogurtti valuttamatta. Sekaan ohjeen mausteet Labneh on melko kallista kaupassa joten usein teen sitä jogurtista mutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Omenat sopivat myös pizzaan! Tutut makuparit, kuten sinihomejuusto, saksanpähkinä ja vaahterasiirappi saavat veden kielelle jo ennen kuin pizza koskettaa kuumaa peltiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pienehköä pizzaa
Valmistusaika
25 min + kohottaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapizza bianco

Ainekset

25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
pientä, hapahkoa kotimaista omenaa
2
valkosipulinkynttä
2
hoikkaa (kesä)punasipulia
150
g
pecorinoa raastettuna
100
g
sinihomejuustoa
4
rkl
saksanpähkinöitä rouhittuna
200
g
smetanaa tai ranskankermaa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
dl
salvianlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee pohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Laita tyhjä pelti uuniin. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi. Kauli ohuiksi pizzapohjiksi, jokainen pizza omalle leivinpaperilleen.

  4. Huuhtaise omenat. Leikkaa ne ohueno- huiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuiksi. Viipaloi punasipulit varsineen. Raasta pecorino ja murenna sinihomejuusto. Rouhi pähkinät.

  5. Levitä pizzapohjille smetanaa. Ripottele päälle pecorinoa. Asettele päälle omenaviipaleet, sipulit, sinihomejuusto ja pähkinät. Valuta pinnalle hieman vaahterasiirappia ja rouhi mustapippuria.

  6. Vetäise pizza leivinpapereineen kuumalle pellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele salvialla ja halutessasi oliiviöljytilkalla. Paista loput pizzat samalla tavalla.

Vinkki Voit lisätä pizzan täytteeksi myös paistettua pekonia tai pancettaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1501 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Hiljalleen hautuvassa sienipadassa maistuvat kantarellit ja tatit. Perunat ja pavut imevät itseensä kaikki liemen herkkuaromit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-papupata

Ainekset

4
keskikoista herkkutattia
1
litra (noin 300 g) kantarelleja
4
valkosipulinkynttä
8
pientä perunaa
1
kesäkurpitsa
2
oksaa rosmariinia
4
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
valkoviiniä
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
soijaa
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit. Pese ja pilko perunat. Viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna yrtit.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja perunat, paista 2–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kaada joukkoon viini, kiehauta kasaan. Lisää vesi ja liemikuutio ja mausta paprikalla ja soijalla. Hauduta 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.

  3. Valuta pavut ja sekoita ne sekä kesäkurpitsat ja rosmariinit paistokseen. Hauduta 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Yrttitarha tupsahti salaattiin! Tabboulehista inspiroitunut salaatti on raikas, kevyt ja tulvii yrttejä. Ruokakaura antaa kylläisyyden tunteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen kauratabbouleh

Ainekset

3
dl
ruokakauraa (esim. Fazer)
2
ruukkua lehtipersiljaa
2
ruukkua minttua
1
ruukku tilliä
3
luumutomaattia
2
avomaankurkkua
150
g
retiisejä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
iso sitruuna
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
sumakkia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä kaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 8 minuuttia) ja anna sen vetäytyä kattilassa 10 minuuttia.

  2. Hienonna yrtit kulhoon. Kuutioi tomaatit. Kuutioi kurkut ja viipaloi retiisit. Valuta kikherneet. Sekoita ainekset keskenään.

  3. Purista sitruunasta mehu. Sekoita se öljyn ja mausteiden kanssa kastikkeeksi.

  4. Sekoita kaura ja kastike salaattiin. Tarjoa rieskan tai pitaleipien kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Sienipasta on täynnä makuja. Reseptin tärkein vaihe on sienten paistaminen. Sienet täytyy paistaa huolellisesti, jotta ne eivät jää vetisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Metsäsienipasta

Ainekset

l (noin 400 g)
puhdistettuja metsäsieniä (tatteja, kantarelleja, mustia torvisieniä, kehnäsieniä)
2–3
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
2
banaanisalottisipulia
2
valkosipulinkynttä
5
vartta timjamia
2
rkl
voita
dl
valkoviiniä tai loraus kuivaa sherryä
400
g
tagliatellea
karkeaa merisuolaa
2
dl
kuohukermaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
ruukku lehtipersiljaa
(parmesaania)

Työvaiheet

  1. Viipaloi sienet isoiksi paloiksi ja lisää kuivalle kuumalle pannulle. Paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljyä ja jatka paistamista, kunnes sienet ovat ruskistuneet. Mausta suolalla.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle. Lisää timjamin lehdet ja 1 rkl voita. Paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Lisää valkoviini ja paista, kunnes viini on lähes haihtunut.
  4. Laita pastavesi kiehumaan. Mausta vesi suolalla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Lisää sienten joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku.
  6. Hienonna lehtipersilja. Lisää kauhallinen pastan keitinvettä kastikkeeseen ja ota toinen kauhallinen talteen. Valuta pasta lävikössä, kaada pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää ruokalusikallinen voita ja kaada joukkoon keitinvettä samalla sekoittaen, kunnes pastan koostumus on irtonainen ja pinta kauniin kiiltävä. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja tarjoa heti. Voit raastaa päälle vielä parmesaania.

Kommentit (0)