klo 12:00 | 28.7.2022

Purjon uloimmat kerrokset saavat mustua grillissä. Ne voi kuivattaa ja jauhaa purjotuhkaksi, jolla voi maustaa vaikka salaatinkastikkeen. Purjon kanssa tarjottava labneh onnistuu myös kermaviilistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + labneh 8 h
Vaikeustaso
Helppo
Grillatut mantelipurjot & labneh
Ainekset
2
isoa purjoa
1
viipale
kuivahtanutta maalaisleipää
1
dl
kuorellisia manteleita
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
LABNEH
2
prk ( yht. 400 g)
kermaviiliä
1
rkl
timjamia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
LISÄKSI
2
sitruunaa
8
dl
babypinaattia
Työvaiheet
- Aloita labnehista. Laita kermaviili harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua yön yli jääkaapissa.
- Leikkaa purjoista vihreät osat pois. Voit käyttää ne muussa ruuanvalmistuksessa. Grillaa purjoja keskilämmöllä 20-–30 minuuttia muutaman kerran kääntäen. Uloimmat lehdet saavat mustua.
- Kuori mustuneet lehdet pois. Leikkaa purjot 10–12 cm:n paloiksi ja vielä pitkittäin kahtia. Rouhi leipä ja mantelit veitsellä karkeasti. Yhdistä rouheet, öljy ja mausteet kulhossa ja jaa seos purjojen leikkuupuolelle. Grillaa purjoja parilassa keskilämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Halkaise sitruunat ja laita ne grilliin kypsymään.
- Kaada valutettu kermaviili kulhoon. Hienonna timjami. Mausta labneh timjamilla, öljyllä ja suolalla. Lusikoi labneh kuumille purjoille, ripottele pinaattia päälle ja purista grillatuista sitruunoista mehua viimeistelyksi.
Minusta tähän sopii aivan hyvin turkkilainen jogurtti valuttamatta. Sekaan ohjeen mausteet Labneh on melko kallista kaupassa joten usein teen sitä jogurtista mutta.