Pehmeää, tuhtia supertahnaa rapean salaatin sisään käärittynä. Terveellistä, täyttävää, silmää miellyttävää!

Cashew-pähkinä
Lehtikaali
Spirulina
Viherjauhe
Suola, pippuri, juustokumina
Seesamiöljy

Cosmopolitan tm. tukeva, rapea salaatti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
15 min (ja cashew liotus)
Vaikeustaso
Helppo

King Roll - viherkääryle

Ainekset

1
Dl
Cashew-pähkinä
1
Iso lehti
Lehtikaali
1/2
Tl
Spirulina
1
Tl
Viherjauhesekoitus
1
Mausteet
1
Rkl
Seesamiöljy
Muutama
Lehti
Cosmopolitan tm salaattia

Työvaiheet

Laita likoamaan cashew-pähkinät. Minimi taitaa olla puoli tuntia (?) mulla ne oli useamman tunnin. Huuhtele ne vielä.
Valmista tahna: liotetut cashewt ja kaikki muut ainekset sauvasekoittimella sekaisin. (Paitsi salaatinlehti)
Halkaise salaatinlehdet keskeltä, poista paksumpi ruoto. Levitä tahnaa lehdelle ja pyörittele rullaksi.

Huom
1. Annoksesta tuli kuvassa näkyvä määrä
2. Tahnaa voi toki käyttää miten vaan, ei tarvi rullailla. Itsekin inspiroiduin vasta kauniista salaatinlehdistä :) Mutta tahnan pehmeys ja salaatinlehden rapeus on mielestäni just täydellinen combo!
3. ”Viher” tässä rullassa voi olla melkein mitä vaan. Kuin myös mausteet.

Mietin että millä tätä nyt sitten kutsutaan? Päädyin nimeen King Roll - kaikkien kääryleruokien kingi! (Kunnes löytyy jotain vieläkin parempaa..)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

ET-lehti on lisännyt 330 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Kirpeät kurkut viimeistelevät aasialaishenkisen pannuruoan. Sipuleista suurimmalle osalle sopii kevätsipulin vihreät varret, ne eivät yleensä ärsytä vatsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kvinoaa ja tofua

Ainekset

3
dl
kvinoaa, ulkomaista
1
kesäkurpitsa
12
minimaissia (säilyke)
1
pkt / 270 g
maustamatonta tofua
1 + 1
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
1
rkl
soijakastiketta
3
kevätsipulin vihreää vartta
HÖLSKYKURKUT
½
kurkku
2
rkl
limetin mehua
¼
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
ruukku korianteria
1
rkl
kuorimattomia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsästä kvinoasta ylimääräinen keitinvesi pois. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä ja laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Lisää joukkoon limetin mehu suola ja sokeri. Sulje kansi ja hölskyttele voimakkaasti noin minuutin ajan. Hienonna korianteri ja lisää seesaminsiementen kanssa kurkkujen joukkoon lusikalla sekoittaen.

  3. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja puolita minimaissit pitkittäin.

  4. Kuivaa tofupala ja leikkaa noin sentti kertaa sentti kuutioiksi. Paista tofukuutioita paistinpannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä tofukuutiot syrjään pannulta omaan kulhoonsa ja sekoita joukkoon soijakastike.

  5. Lorauta tilkka öljyä lisää pannuun ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat ja maissit. Lisää kvinoa pannuun muutaman minuutin paistamisen jälkeen. Nosta hieman lämpöä ja jatka paistamista sekoitellen kunnes kvinoa on kuumaa ja aavistuksen rapeutunutta. Palauta tofut pannulle ja sekoita kvinoan sekä kasvisten joukkoon.

  6. Hienonna kevätsipulinvarret ja ripottele valmiin ruoan päälle. Tarjoa heti hölskykurkkujen kanssa.

Vinkki! Paistettua riisiä muistuttavassa ruoassa on tärkeää käyttää nimenomaan ulkomaista kvinoaa, joka ei puuroudu keitettäessä.

Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.