Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Hummus on herkkua yhtä hyvin pastan kanssa kuin pitaleivän täytteenäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-punajuurihummus

Ainekset

2
keitettyä punajuurta
1
prk/380 g
punaisia linssejä
1
rkl
tahinia
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
1
dl
turkkilaista jogurttia (10%)
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Paloittele punajuuret tehosekoittimen kulhoon. Valuta linssit ja lisää joukkoon yhdessä tahinin ja sitruunamehun kanssa. Anna käydä tasaiseksi.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää jogurtin kanssa käsin sekoittaen hummukseen. Mausta tahna suolalla ja pippurilla.

Vinkki Linssit ja pavut ovat edullista terveysruokaa. Halvimmalla pääsee toki itse liottamalla ja keittämällä, mutta käyttövalmiinakin ostettuna ne päihittävät helposti samantasoiset proteiininlähteet, kuten punaisen lihan ja kalan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 86 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Kermainen sienikeitto

ANNOKSET 4
VALMISTUSAIKA 30 min

Kermainen sienikeitto on oivallinen eväs vaikka syksyiselle metsäretkelle. Voit käyttää keittoon mitä tahansa sieniä. Nauti sienikeitto höyryävän kuumana tuoreen leivän kera.

Ainekset

1 l metsäsieniä esim....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 86 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Kermainen sienikeitto

ANNOKSET 4
VALMISTUSAIKA 30 min

Kermainen sienikeitto on oivallinen eväs vaikka syksyiselle metsäretkelle. Voit käyttää keittoon mitä tahansa sieniä. Nauti sienikeitto höyryävän kuumana tuoreen leivän kera.

Ainekset

1 l metsäsieniä esim....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Béarnaisekastikkeen onnistumisen ratkaisee maltti: lempeät lämpötilat, sinnikäs sekoittaminen ja voin valuttaminen kastikkeeseen hitaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Béarnaisekastike

Ainekset

300
g
voita (250g kirkastettua voita)
4
kananmunankeltuaista
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kirveliä
MAUSTELIEMI
2
salottisipulia
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kieveliä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
kokonaista valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin mausteliemi. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit ronskisti, myös varsia saa olla mukana. Laita kaikki liemen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Jäähdytä liemi sattumineen. Siivilöi jäähtyneenä.
  2. Kirkasta voi liemen jäähtyessä. Sulata 300 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta. Anna voin jäähtyä, jolloin vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäävä kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heran voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
  3. Valmista vesihaude kastiketta varten: kuumenna vettä kattilassa ja valitse sen päälle sopiva kulho (vet. noin 2 l), jonka pohja ei kosketa kiehuvan kuumaa vettä.
  4. Sekoita keltuaiset ja mausteliemi kulhossa ja siirrä se sitten hiljaa poreilevan vesihauteen päälle. Sekoita kastiketta koko ajan huolellisesti. Kastike saostuu vähitellen, noin 10 minuutin kuluttua se on kiiltävää, kuplatonta ja tasaista. Siirrä kulho pois vesihauteesta.
  5. Sekoita tilkka kirkastettua voita kerrallaan kastikkeeseen ja kaada
    voi lopuksi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Hienonna yrtit ja lisää
    ne kastikkeeseen.

Kommentit (0)