
Porkkanakeitto on sovellus Modernist Cusine-keittokirjasarjan reseptistä, jossa käytetään mielenkiintoisia molekyylikeittiön tekniikoita.
Painekaramellisoitu porkkanakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa porkkanat 1–2 cm:n paloiksi. Sekoita lakritsi porkkanamehuun. Yhdistä vesi, suola, sooda ja sahrami toisessa kupissa.
- Ruskista voi kattilassa vaaleanruskeaksi. Lisää porkkana ja kuullota 5 minuuttia. Lisää sooda-vesi ja noin 1 dl porkkanamehua. Sulje kansi ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 1 tunti.
- Lisää loppu mehu. Soseuta keitto tehosekoittimella samettiseksi.
- Paahda pähkinät kuivassa paistinpannussa keiton koristeeksi. Kuutioi leipä ja paista öljyssä. Pirskota myös tilkka öljyä keiton päälle.