klo 17:00 | 13.6.2017

Porkkanakeitto on sovellus Modernist Cusine-keittokirjasarjan reseptistä, jossa käytetään mielenkiintoisia molekyylikeittiön tekniikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6:lle alku- tai 3:lle pääruokana
Valmistusaika
30 min + haudutus 1 t
Vaikeustaso
Helppo
Painekaramellisoitu porkkanakeitto
Ainekset
500
g
porkkanaa
5
dl
porkkanamehua
1/4
tl
lakritsijauhetta
1
dl
vettä
1
tl
suolaa
1/2
tl
ruokasoodaa
ripaus sahramia
50
g
voita
Lisäksi
4
rkl
pähkinöitä
4
viipaletta saaristolaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Leikkaa porkkanat 1–2 cm:n paloiksi. Sekoita lakritsi porkkanamehuun. Yhdistä vesi, suola, sooda ja sahrami toisessa kupissa.
- Ruskista voi kattilassa vaaleanruskeaksi. Lisää porkkana ja kuullota 5 minuuttia. Lisää sooda-vesi ja noin 1 dl porkkanamehua. Sulje kansi ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 1 tunti.
- Lisää loppu mehu. Soseuta keitto tehosekoittimella samettiseksi.
- Paahda pähkinät kuivassa paistinpannussa keiton koristeeksi. Kuutioi leipä ja paista öljyssä. Pirskota myös tilkka öljyä keiton päälle.