
Sakea linssikeitto vain paranee lämmitettäessä, joten sitä kannattaa saman tien keittää tuplasatsi.
Porkkana-linssikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipulit ja lehtiselleri. Paista kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää kattilaan kasvisten joukkoon yhdessä kurkuman kanssa. Jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia. Kaada kasviliemi kattilaan ja anna keiton hautua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.
- Mausta valmis keitto raastetulla inkiväärillä ja tilkalla omenaviinietikkaa. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa ripaus.
- Viimeistele annos korianterilla ja jogurtilla.
Vinkki Suolan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suola turvottaa ja kerää turhaa nestettä elimistöön. Käytä tilalla runsaammin mausteita, kuten inkivääriä ja kurkumaa.
13 ainesosaa ei tuu ainakaan täällä tehdyksi
Onko kyseessä tölkkilinssit vai kuivatavara?
kuivista aina ite tehny, tölkistä saa tietysti nopeammin, mutta siten pitää käyttää akikki nopsaan, ja otse olen tehny tätä monesti tosin olen jättänyt puolet aineista pois, silti herkkua :P
Miksi linssit pitää huuhdella?
Kiitos kysymyksestä, kuivatuissa linsseissä saattaa olla pölyä ja muuta kevyttä likaa, minkä vuoksi niille suositellaan huuhtomista.
Tuplasin kaikki ainesosat, tuli melkoisen vetistä, ei lainkaan sakeaa 😏