Sakea linssikeitto vain paranee lämmitettäessä, joten sitä kannattaa saman tien keittää tuplasatsi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
15 min + keittäminen 30 min
Helppo
Porkkana-linssikeitto
Ainesosat
2
porkkanaa
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
lehtisellerin varsi
1
rkl
öljyä
1 1/2
dl
punaisia linssejä
1
tl
kurkumaa
6
dl
kasvislientä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
omenaviinietikkaa
ripaus
suolaa
Lisäksi
tuoretta korianteria
1
dl
kreikkalaista jogurttia keiton pinnalle (6 %)
Vaiheet
- Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipulit ja lehtiselleri. Paista kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää kattilaan kasvisten joukkoon yhdessä kurkuman kanssa. Jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia. Kaada kasviliemi kattilaan ja anna keiton hautua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.
- Mausta valmis keitto raastetulla inkiväärillä ja tilkalla omenaviinietikkaa. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa ripaus.
- Viimeistele annos korianterilla ja jogurtilla.
Vinkki Suolan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suola turvottaa ja kerää turhaa nestettä elimistöön. Käytä tilalla runsaammin mausteita, kuten inkivääriä ja kurkumaa.