klo 13:11 | 10.9.2018

Tilkka sherryä ja maitovaahto tekevät kermaisesta sienikeitosta ihanan cappuccinon. Tatticappuccino sopii alkuruuaksi tai maistuu sellaisenaan tuoreen leivän kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Tatticappuccino
Ainekset
4–5
keskikokoista herkkutattia
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2+2
rkl
ruokaöljyä
2
rkl
sherryä
5
dl
maitoa
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
1
rkl
tuoretta tai 1 tl kuivattua rosmariinia
1/2
tl
paprikajauhetta
Lisäksi
2
dl
rasvatonta maitoa
1
dl
ruohosipulia
1–2
pientä napakkaa herkkutatin lakkia
Työvaiheet
- Puhdista sienet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja paista sieniä viisi minuuttia niin, että nesteet irtoavat. Ota sienet sivuun ja lisää kattilaan 2 rkl öljyä ja sipulit. Paista 2–3 minuuttia. Laita paistetut sienet joukkoon ja lorauta sekaan 2 rkl sherryä, anna kiehahtaa.
- Lisää joukkoon maito, liemikuutio, hienonnetut rosmariinit ja paprikajauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kymmenenminuuttia. Soseuta keitto kuohkeaksi sauva- tai tehosekoittimella.
- Laita rasvaton maito pieneen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja vispaa maitoa samalla voimakkaasti. Lusikoi maitovaahtoa keittoannosten päälle ja lisää hienonnettua ruohosipulia. Lisää koristeeksi ohueksi leikattuja herkkutatin lakkeja.
Vinkki! Voit keittää sopan myös ilman sherryä, mutta pikku tilkka antaa rutkasti makua. Jos et löydä tuoreita tatteja, laita desi kuivattuja sieniä likoamaan 15 minuutiksi. Käytä myös liotusliemi soppaan.