klo 8:00 | 15.7.2019

Tarjoa yrttiliemi misokeiton tapaan hörpittävänä lämmikkeenä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Japanilainen yrttiliemi
Ainekset
3
kevätsipulia
2
sitruunaruohoa
2
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
1/2
punainen chili
1
rkl
auringonkukkaöljyä
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
(japanilaista) soijakastiketta
4
tähtianista
200
g
broccolinia tai parsakaalia
150
g
paksoi- tai kiinankaalia
1
ruukku
thaibasilikaa
1
dl
(korealaista) minttua hienonnettuna
200
g
sokerihernettä
1
limetti
Työvaiheet
- Viipaloi kevätsipuli. Hienonna tai paloittele sitruunaruohot. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Hienonna chili.
- Lämmitä öljy kattilassa ja paista mausteita minuutti. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja tähtianikset. Anna kiehua 5 minuuttia.
- Pilko broccolinit ja paksoikaali. Hienonna yrtit. Laita broccolinit, paksoi ja yrtit sekä sokeriherneet kattilaan ja keitä 3 minuuttia. Vihannekset saavat jäädä rapeiksi.
- Pese ja viipaloi limetti ja tarjoa keiton kanssa.
Vinkki Saat upeaa lisämakua keittoon, jos lisäät siihen 4 isoa shison lehteä hienonnettuna. Tuoretta shisoa eli perillaa myydään esimerkiksi aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa ruokakaupoissa ja Stockmann Herkussa.