Bataattikeiton pintaan raastetaan "inkiväärilumi". Keiton mausteet potkaisevat mukavasti, joten jos syöjillä on herkät suut, piparkakkumaustetta ja inkivääriä voi laittaa hillitymmin.
Piparkakkumausteinen bataattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi bataatti 2–3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja inkivääri ja kuullota 2 minuuttia. Lisää bataattikuutiot ja paista 2 minuuttia. Purista sitruunasta mehu ja lisää se sekä piparkakkumauste ja kasvisliemi kattilaan. Keitä 15 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsynyt pehmeäksi. Lisää kaurakerma ja soseuta sauvasekoittimella.
- Raasta keittoannoksien päälle pakastettua inkivääriä juuri ennen tarjoilua. Annostele inkivääriä maun mukaan.
VINKKI Inkiväärilumi syntyy, kun pakastat kuoritun inkivääripalan ja raastat siitä hienolla terällä lunta.