Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kulhollinen vihreää vietnamilaisittain! Vegaaninen pho-keitto saa syvän makunsa tummaksi paahdetusta inkivääristä, sipulista, fenkolista ja sitruunaruohosta.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pho-keitto

Ainekset

2
punasipulia
2
(50 g)
sitruunaruohoa
1
fenkoli
50
g
inkivääriä
2
rkl
ruokaöljyä
4
tähtianista
4
kuivattua limetinlehteä
1
rkl
korianterinsiemeniä
1 1/2
l
vettä
4
rkl
kasvisfondia
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
pkt (200 g)
riisinuudeleita
1
pkt (300 g)
kylmäsavutofua
500
g
paksoi-kaalia
100
g
sokeriherneitä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
minttua
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuori ja halkaise sipulit. Halkaise sitruunaruohot pitkittäin. Leikkaa fenkoli isoiksi lohkoiksi ja inkivääri muutamaan palaan.
  2. Kuumenna paistinpannu. Laita sipulit, fenkolit, sitruunaruohot ja inkiväärit kuivaan kuumaan pannuun leikkauspinta alaspäin. Paahda 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä.
  3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää tähtianis, limetinlehdet ja korianterinsiemenet ja paista 1 minuutti, että niiden maut aukeavat. Lisää paahdetut kasvikset. Kaada vesi kattilaan. Lisää kasvisfondi, soijakastike ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä lientä hiljaisella lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Siivilöi liemi ja kuumenna uudelleen.
  5. Kypsennä nuudelit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa tofu suupaloiksi, suikaloi paksoi ja herneet. Hienonna yrtit. Leikkaa limetti lohkoiksi.
  6. Annostele nuudelit, tofu, paksoi ja herneet keittokulhoihin. Kaada kiehuvan kuuma liemi päälle. Lisää annoksiin reilusti tuoreita yrttejä ja muutama limettilohko.

Kommentit (3)

Vierailija

Erittäin maukas keitto, teen takuulla toistekin! :)

Vierailija

Jopa lihansyöjänä, sanon : ihanaa soppaa :)

Vierailija

Ymmärsinkö oikein, että sipulit, fenkolit, sitruunaruohot ja inkivääri on vaan maistamista varten ja siivilöidään pois liemestä ja heitetään roskiin? :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Piia Arnould

Punajuuri ja sinihomejuusto ovat ihana makupari - myös letuissa! Koska sinihomejuusto kärähtää helposti, helpoin tapa yhdistää maut on paistaa punajuurista lettuja ja tarjota ne sinihomejuustokastikkeen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 pientä lettua
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuriletut

Ainekset

100
g
kokonaisia punajuuria mausteliemessä (2 pienehköä)
1
pieni sipuli (esim. salottisipuli)
2
kananmunaa
1
tlk
kermaviiliä
dl
spelttijauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
(ripaus timjamia)
1
rkl
rypsiöljyä tai voisulaa
Paistamiseen
voita
Kastike
½
tlk
kermaviiliä
50
g
sinihomejuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita punajuuri valumaan hetkeksi talouspaperin päälle. Kuori sipuli.
  2. Raasta punajuuri ja kuorittu sipuli. Sekoita raasteet kulhossa kananmunien ja kermaviilin kanssa.
  3. Lisää jauhot, sekoita taas. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. (Laita joukkoon myös ripaus timjamia, jos pidät timjamin mausta.)
  4. Lorauta joukkoon öljy. Jätä taikina pöydälle turpoamaan 20 minuutiksi.
  5. Sulata lettupannun koloissa pieni nokare voita ja nosta kauhalla koloon taikinaa. Kokeile ensin yhdellä letulla, jotta saat säädettyä lietesi lämmön oikealle tasolle.
  6. Paista letut keskilämmöllä. Käännä punajuuriletut vasta, kun ne ovat hyytyneet myös yläpinnalta.
  7. Käännä hyytyneet letut ja paista lyhemmän aikaa toiselta puolelta. Kääri lettulautasen päälle folio ja anna tekeytyä paistamisen jälkeen noin 10 minuuttia.
  8. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset. Tarjoa letut sinihomejuustokastikkeen ja vaikkapa kuskusin tai salaatin kera.

Vinkki! Sinihomejuuston voi laittaa myös lettutaikinaan. Jos aiot paistaa lettujen joukkoon sinihomejuustoa (sopiva määrä on noin 50 g), laita taikinaan vain ¼ tl suolaa. Ripottele juusto letulle, kun lettu on pannulla: laita muutama nokare juustoa letun yläpinnalle. Käännä lettu vasta, kun yläpinta on hyytynyt. Se on erityisen tärkeää silloin, jos pinnalla on sinihomejuustoa. Letun juustopuolta ei nimittäin voi paistaa kovin kauan aikaa, muutoin juusto herkästi kärähtää.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Kaunottaren ja Kulkurin pasta onnistuu myös vegaanisesti! Tomaattikastikkeen tekemisessä odotus palkitaan – jos vain on aikaa, sen voi antaa muhia tunninkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen tomaattikastike vegepyöryköillä

Ainekset

2
timjamin oksaa
2
kirvelin oksaa
2
persiljan oksaa
2
sipulia
1
iso porkkana
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
3
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
1
prk
paseerattua tomaattia
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
mustapippuria
1
pkt
kasvispyöryköitä (esim. Härkis original)
Lisäksi
250
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Sido yrtit toisiinsa kiinni värjäämättömällä puuvillalangalla. Leikkaa sipulit reiluiksi paloiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipuli ja porkkanaraaste. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja tomaattimurska sekä yrttinippu ja laakerinlehdet.
  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna muhia kannen alla vähintään 20 minuuttia. Jos on aikaa, niin tunti on hyvä, lisää välillä vettä tarvittaessa. Lisää kastikkeen joukkoon kasvispullat ja anna muhia hiljalleen, kunnes pullat ovat lämmenneet ja imeneet kastikkeen makua itseensä. Poista yrttinippu ja tarjoa spagetin kanssa.

Vinkki! Voit laittaa kastikkeeseen myös paistettua jauhelihaa, broileripyöryköitä tai turvotettua soijarouhetta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ananasta keitossa? Kyllä vain! Sen makeus sopii täydellisesti Thaimaasta inspiraationsa saaneeseen kanakeittoon, jossa maistuvat lempeä kookos ja lämmittävä chili.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen kanakeitto

Ainekset

400
g
kananpojan tai kalkkunan jauhelihaa
2
tl + 2 tl
öljyä
150
g
kukkakaalia
150
g
kesäkurpitsaa
1–2
thaichiliä
1
valkosipulinkynsi
1
tlk
kikherneitä
1
prk
ananaspaloja mehussa
5
dl
kanalientä
2
tl
punaista thai-currytahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk
kookosmaitoa
1
limetin mehu ja kuoriraaste
Päälle
3
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Paista jauheliha kypsäksi pannulla 2 teelusikallisessa öljyä. Siirrä sivuun. Paloittele kukkakaali, kesäkurpitsa ja chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota kasviksia öljytilkassa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha joukkoon. Valuta ja huuhdo kikherneet sekaan. Kaada ananaspurkin mehu ja kanaliemi kattilaan.
  3. Lisää ananaspalat, currytahna ja mausteet joukkoon ja keitä 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja purista limetin mehu ja raasta sen kuori joukkoon. Hienonna pinnalle kevätsipulia.

Vinkki! Jätä pois tuore chili, niin keitosta tulee koko perheen suosikkisoppa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Samat ihanuudet maistuvat ja tuoksuvat tässä keitossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-keitto

Ainekset

2
punaista paprikaa
dl
manteleita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
4
tl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
harissaa
¾
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
dl
kasvislientä
1
tlk
kikherneitä
Päälle
parmesaania, pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenkodat. Laita kuori ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, lisää mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen paprikoiden viereen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ja valkosipulit saavat vähän väriä. Ota pois uunista.
  2. Lisää lämpöä 250 asteeseen ja jatka paprikoiden paahtamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustuneita. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä sen verran, että saat kuorittua ne käsin. Kuori myös valkosipulinkynnet.
  3. Mittaa paprikat, valkosipuli, mantelit, kuoritut tomaatit, etikka, hunaja, harissa ja mausteet tekosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja sekoita kasvissose joukkoon. Valuta ja murskaa kikherneitä hieman haarukalla. Lisää kikherneet ja keitä silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.
  5. Tarjoa parmesaanin ja pinjansiementen kanssa.

Kommentit (0)