Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 146 keittokirjaan.
OHJE Antti Asujamaa KUVA Anna Huovinen

Italialaisravintola Ragun maa-artisokkakeitto on lukijoiden toiveresepti. Sen juju on keittoon sulava lakritsikeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ragun maa-artisokkakeitto

Ainekset

400
g
maa-artisokkia
140
g
puikulaperunaa
1
salottisipuli
1
pieni valkosipulinkynsi
40
g
voita
1
dl
valkoviiniä
2
dl
kasvislientä
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunanmehua
1
tl
suolaa ja ripaus mustapippuria
Lakritsikeksi
rkl
voita
1
dl
sokeria
½
dl
vehnäjauhoja
½
rkl
raakalakritsijauhetta (esim. Lakrids tai Urtekram)
3
rkl
vettä

Työvaiheet

 

  1. Harjaa maa-artisokat puhtaaksi, älä kuori. Paahda artisokat 200-asteisessa uunissa pehmeäksi, noin 25 minuuttia.
  2. Kuori ja paloittele perunat, hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita voissa 1–2 minuuttia.
  3. Lisää maa-artisokat, perunakuutiot ja valkoviini. Anna viinin kiehua puoleen. Lisää kasvisliemi ja kerma. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto sileäksi. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuria mausteeksi.
  4. Tee lakritsikeksi. Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Sulata voi. Yhdistä tehosekoittimessa sokeri, jauhot ja lakritsijauhe. Lisää voisula ja vesi, sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä 1 dl keksitaikinaa ohueksi levyksi silikonisen paistoalustan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 170 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes taikina kuplii ja ruskistuu. Anna kovettua ennen kuin irrotat keksin. Pilko keksiä keittolautasten pohjalle.

Kommentit (1)

Vierailija

En tiedä mitä tein väärin, mutta itselläni tästä tuli lähinnä artisokkamuusia eikä keittoa :D ei se mitään, hyvä muusi tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Syvänmakuinen parsarisotto onnistuu ilman voita ja parmesaania. Vegaanisen risoton täyteläisen maun takaa vaalea misotahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-siitakerisotto

Ainekset

Liemi
1
l
vettä
4
rkl
(vaaleaa) misotahnaa
Risotto
300
g
vihreää parsaa
100
g
siitakesieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemen vesi kattilassa. Ota pieni määrä sivuun ja sekoita misotahna joukkoon. (Se liukenee pieneen vesimäärään paremmin). Kaada seos kattilaan ja pidä liemi miedolla lämmöllä kiehuvana.

  2. Leikkaa parsoista kova, puumainen pää pois ja kuori tarvittaessa. Paloittele. Viipaloi siitakesienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä padassa ja paista parsapaloja ja siitakesieniä noin 5 minuuttia, koko ajan sekoitellen. Kaada kasvikset kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna jäljellä oleva 1 rkl oliiviöljyä samassa padassa ja kuullota valkosipulia noin 2 minuuttia. Lisää riisi ja kääntele kunnolla joukkoon noin minuutin ajan. Lisää viini, anna sihahtaa ja keitä hetki, kunnes viini on imeytynyt.

  4. Lisää misolientä kauhallinen kerrallaan, lisää, kun edellinen on imeytynyt. Keittoaika on 18 minuuttia.

  5. Lisää lopuksi parsat ja sienet ja kääntele joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Korealaisen porsaanlihakeiton umamisuus perustuu kimchiin, kalakastikkeeseen ja soijaan. Makua riittää joka lusikalliseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen porsaanlihakeitto

Ainekset

250
g (noin 4 dl)
kimchiä
300
g
porsaankylkeä
1
rkl + 1 rkl
seesamiöljyä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
raastettua inkivääriä
1
l
kanalientä
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
(ruoko)sokeria
1
pkt (noin 300 g)
maustamatonta tofua
Päälle
tuoretta kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Valuta kimchi, mutta säästä liemi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele liha ja ruskista padassa ruokalusikallisessa seesamiöljyä. Lisää sipulit ja raastettu inkivääri ja jatka paistamista 2 minuutin ajan.

  2. Sekoita joukkoon toinen lusikallinen seesamiöljyä, kimchi, kanaliemi, kalakastike, soijakastike, sokeri ja noin ½ dl kimchin lientä. Tarkista tulisuus ja lisää kimchilientä tarvittaessa. Hauduta 15 minuuttia kannen alla.

  3. Kuutioi tofu keittoon ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Viipaloi kevätsipulia valmiin keiton päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Poimi nuoret nokkoset talteen! Tämän ricottajuustolla rikastetun pastan voi valmistaa myös pinaatista, mutta nokkosen vitalisoivaa makua ei voita mikään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nokkos-ricottapasta

Ainekset

2
l
nuoria nokkosia
½
purjo
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kuohukermaa
40
g
parmesaania
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
basilikaa
½
sitruuna
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää kiehuvassa vedessä 1 minuutti. Siivilöi ja hienonna.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/ 2 l vettä). Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Huuhtele ja viipaloi purjo. Paista öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, lisää kerma ja keitä keskilämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.

  4. Raasta parmesaani. Sekoita se ja ricotta kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika, lisää se nokkosten kanssa kastikkeeseen ja anna lämmetä hetki.

  5. Jaa pasta ja kastike lautasille ja purista tilkka sitruunamehua annoksiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mausta munakoisot makeansuolaisella misomarinadilla. Rinnalla maistuu pähkinäinen porkkanatahna ja superhelppo rapea coleslaw.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset tahmeat munakoisot

Ainekset

450
g
(japanilaisia) munakoisoja
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
öljyä
Marinadi
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
miriniä
2
rkl
sokeria
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
vettä
1
tl
seesamiöljyä
Porkkana-pähkinätahna
300
g
porkkanaa
3
dl
cashewpähkinöitä
2
paahdettua säilykepaprikaa
½
tl
suolaa
Punakaalislaw
400
g
punakaalia
4
rkl
(vegaanista) majoneesia
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rkl
seesaminsiemeniä
4
dl
tummia siemenettömiä viinirypäleitä
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot 2 cm:n viipaleiksi. Le­vitä viipaleet leikkuulaudalle, ripottele niille suola ja jätä odottamaan puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita marinadin aineet keskenään.
  3. Tee tahna. Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Paahda pähkinöitä pannus­sa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen 2–4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Valuta paprikat. Yhdistä kaikki tahnan ai­neet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Paahda lisukkeeksi tulevia seesaminsie­meniä pannussa koko ajan liikutellen 1–2 minuuttia. Kaada paahtuneet siemenet heti pois pannusta, etteivät ne pala.
  5. Kuivaa munakoisot talouspaperilla. Paista viipaleet öljyssä pannussa pehmeiksi, muu­tama minuutti molemmin puolin. Siirrä pan­nu pois levyltä ja valuta marinadi munakoi­soille. Kääntele hyvin ja jätä maustumaan.
  6. Valmista punakaalislaw. Suikaloi kaali ohuesti ja laita kulhoon. Sekoita majoneesi ja suola kaaliin.
  7. Halkaise rypäleet halutessasi. Tarjoa mu­nakoisot porkkanatahnan, punakaalin ja rypäleiden kanssa. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Kommentit (0)