klo 10:22 | 13.6.2018

Vegaanin saaristolaispöydän kunkku on graaviavokado. Perinteinen sinappikastike tuunataan kurkumalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo
Graavatut avokadot
Ainekset
3
avokadoa
1 1/2
sitruunan mehu
1
nippu tilliä
1
prk (50 g)
kapriksia
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa avokadot ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruunanmehu avokadoille, ettei avokado tummu. Hienonna tilli ja ripottele se viipaleille. Mausta kapriksilla, suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoa hapankorppujen ja kurkumasinappikastikkeen kanssa (ks. ohje alla).
Kurkuma-sinappikastike
Ainekset
3
rkl
tilliä hienonnettuna
2
rkl
sokeria
2
rkl
sinappia
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
2
tl
kurkumaa
n. 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Työvaiheet
- Hienonna tilli ja laita sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sokeri. Soseuta kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää sinapit ja etikka seokseen.
- Lisää öljyä aluksi tipoittain tehokkaasti sekoittaen ja sitten ohuena nauhana. Lisää kurkuma sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Tarjoa graavatun avokadon kanssa.
Kannattaisi tutustua mitä termi graavaus tarkoittaa. Se ei ole raaka-aineen suolausta 10 minuutiksi. Mä olen niin väsynyt näiden kaikkien vegesötkötyksien nimeämisestä jonkin klassisen ruuan mukaan. Keksikää jotain omaa ja uutta!
Yhdyn täysin edellä mainittuun kommenttiin...
Ihmiset ottaa kyllä kierroksia mitä ihmeellisimmistä asioista. "Vegesötkötysreseptit" voi jättää lukematta jos niiden nimet harmittaa... Toisaalta, jos elämän ongelmat on näin pieniä niin onnittelen :)
Tää oli tosi hyvää! Nimi olkoon mikä on, maku ratkaisee.