Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Monet pitävät perunasalaattia arkisena ruokana. Se on kuitenkin erinomainen tarjottava erilaisissa juhlissa. Koristele perunasalaatti ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä, cocktailkurkuilla ja minitomaateilla. Voit laittaa sen tarjolle myös rapean salaattipedin päällä.
Monet pitävät perunasalaattia arkisena ruokana. Se on kuitenkin erinomainen tarjottava erilaisissa juhlissa. Koristele perunasalaatti ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä, cocktailkurkuilla ja minitomaateilla. Voit laittaa sen tarjolle myös rapean salaattipedin päällä.

Helppotekoinen vegaani ja gluteeniton perunasalaatti on myös maidoton sekä luonnollisesti laktoositon. Siksi se onkin oivallista tarjottavaa monenlaisissa juhlissa. Voit huomioida ruokaisalla perunasalaatilla monen syöjän erikoisruokavalion. Tarjoamalla lisäksi sopivia kasvis-, kala-, kana- tai lihalisukkeita saat vieraiden vatsat tyytyväisiksi. Alkuperäisen perunasalaatin reseptin löydät täältä.

Itse tehty perunasalaatti on maukasta tarjottavaa. Se on varsin salonkikelpoinen myös moniin juhliin ja tilaisuuksiin. Koristele perunasalaatti kauniisti ennen tarjoilua. Näyttävää ja täyttävää!

Voit helpottaa ja nopeuttaa perunasalaatin tekoa keittämällä perunat jo edellisenä päivänä. Anna perunoiden jäähtyä rauhassa ja siirrä yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä voit kuoria perunat ja valmistaa salaatin.

Reseptissä on korjattu cocktailkurkun liemen määrä: oikea määrä on 3 rkl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Vaikeustaso
Helppo

Vegaani gluteeniton perunasalaatti

Ainekset

n. 900
g
perunoita, valitse kiinteä lajike
200
g
cocktailmaustekurkkuja (tai tavallisia maustekurkkuja)
50
g
purjoa (tai punasipulia)
1,5
dl
vegaanista majoneesia
1,5 - 2
dl
maustamatonta soijajogurttia, esim. Alpro Mild & Creamy
3
rkl
cocktailkurkun lientä (huom! määrä korjattu 11.5.2019)
1
rkl
sinappia
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria
Koristeluun tuoretta persiljaa, cocktailkurkkuja ja minitomaatteja.

Työvaiheet

1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja jäähdytä hyvin.
Vinkki: Tämä vaihe olisi helpointa tehdä jo edellisenä päivä, sillä silloin sinulla ei mene aikaa perunoiden jäähdyttelyyn.

2. Kuori kypsät, jäähtyneet perunat ja leikkaa paloiksi tai viipaleiksi.

3. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja paloittele myös cocktailkurkut. Kaada purjo ja kurkunpalat perunoiden joukkoon.

4. Tee kastike: Yhdistä vegaani majoneesi, soijajogurtti, cocktailkurkun liemi, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

5. Kaada kastike perunapalojen, purjorenkaiden ja cocktailkurkkujen joukkoon ja sekoita hyvin.

Peitä kulho ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Koristele ennen tarjoilua persiljalla, cocktailkurkuilla ja minitomaateilla.

Seuraa meitä myös Instagramissa #bilberryhill!

Kommentit (2)

Vierailija

3 dl kurkun lientä, oikeasti näin paljon?

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei! Kiitos paljon tarkkaavaisuudesta! Oikea määrä on 3 ruokalusikallista - virhe on korjattu reseptiin :). Terveisin Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen


Mehevä klassikkopasta Sisiliasta jättää sopivan kevyen olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Norma

Ainekset

1
munakoiso
1
punainen chilipalko
1
salottisipuli
2
tl
öljyä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
kapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
30
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi munakoiso. Hienonna chili ja salottisipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Leikkaa purkkitomaatit neljään osaan ja lisää pannulle yhdessä kapristen, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään kuuma pasta ja munakoiso-tomaattiseos. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa joko raasteena tai lastuina.

VÄLTÄ SUMMAMUTIKKAA. Pastaa ei tarvitse keittää rekkamiehen määrää. Paketin kyljessä neuvotaan yleensä varaamaan kuivaa pastaa
100 g per syöjä, mutta vähempikin riittää. Kannattaa satsata kasviksiin, joita voi olla annoksessa vähintään sama määrä kuin pastaa – enemmänkin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Sinappihauki on vaivaton ja nopea, sillä se kypsyy samaan tahtiin uusien perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappihauki

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
täysjyväsinappia
1
luomusitruuna
500
g
terttutomaatteja
1
valkosipuli
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½–1
rkl
voita
1
dl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa haukifilee annospaloiksi.
  2. Sekoita öljy ja sinappi yhteen.
  3. Pese ja viipaloi sitruuna. Pese tomaatit. Irrota valkosipulista kynnet, kuori ne ja leikkaa pitkittäin viipaleiksi.
  4. Mausta haukipalat suolalla ja valkopip-purilla. Levitä sinappiöljy, sitruunaviipaleet ja valkosipuli kalapalojen pinnalle.
  5. Kuumenna paistinpannu tai muurikka. Paista haukiviipaleita 5 minuuttia voissa. Lisää tomaatit ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia eli kunnes kala on mehevän kypsää. Viimeistele sinappihauki tuoreella tillillä.

Vinkki Voit kypsentää kalat ja tomaatit ilman voita 200-asteisessa uunissa, 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rakastu munakoisoon yrttisen pastan muodossa! Tämä herkkupasta valmistuu alle puolessa tunnissa ja sopii siksi kiireisellekkin kokkaajalle.

Ilman juustoa munakoisopasta on ihana vegaaninen herkku! Juuston ystävät voivat halutessaan raastaa pinnalle parmesaania tai esimerkiksi murustella fetaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen munakoisopasta

Ainekset

800
g
munakoisoa
tilkka
öljyä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
suolaa
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
2
rkl
hienonnettua basilikaa
2
rkl
hienonnettua minttua
1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
LISÄKSI
300
g
pastaa
Päälle halutessasi
juustoa/ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle vähän öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmeää.
  2. Valmista sillä aikaa marinadi: kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääntele marinoituihin munakoisoihin.

Kommentit (0)