
Punajuuricarpaccio ja tahinikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kuoritut punajuuret perunankuorimisveitsellä tai juustohöylällä paperinohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi siivuiksi. Pane punajuuri- ja sipuliviipaleet kulhoon ja lisää keskenään sekoitetut öljy ja sitruunanmehu. Mausta seos suolalla. Jätä noin tunniksi maustumaan.
- Valmista pähkinäseos. Kuullota pannulla öljyssä murskattu valkosipulinkynsi ja jeera. Kumoa seos monitoimikoneen kulhoon yhdessä pähkinöiden kanssa. Aja seos karkeaksi ja nosta sivuun.
- Valmista tahinikastike yhdistämällä keskenään kaikki kastikkeen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja seos tasaiseksi. Kokoa annokset juuri ennen tarjoilua. Asettele lautasille valutettuja punajuuriviipaleita. Lisää päälle viipaloitua avokadoa, silputtua salottisipulia, jeeralla maustettua pähkinärouhetta, tahinikastiketta ja rucolaa. Mausta annokset suolalla ja nosta tarjolle.