JaelA on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.

Bataatti on monipuolinen juures, josta saa tehtyä ihania herkkuja, mutta kun bataattia paahtaa väärinpäin, tulee siitä erityisen herkullista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
esivalmistus 10 min+uunissa 35-45 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvää bataattia

Ainekset

3-4
kpl
Bataatti
6
rkl
öljy
maun mukaan
tl
suola
5
timjaminvarsi (voi jättää pois)

Työvaiheet

Bataatit pestään hyvin, kuivataan ja puolitetaan pituussuuntaan. Öljyä laitetaan lautaselle.
Uunipelti vuorataan leivinpaperilla. Bataattipuolikkaiden leikatut pinnat dipataan öljyyn, ja pintoihin ripotellaan suolaa. Myös kuoriosalle sivellään öljyä. Bataattipuolikkaat asetellaan uunipellille väärinpäin, eli leikattu pinta paperille.

Uuni lämmitetään 210 C asteeseen, ja bataatteja kypsytellään uunissa, 35-45 min, riippuen bataattien koosta, kunnes pinta on rapeahko, ja sisus täysin pehmeä ja karamellisoitunut.

Valmiit bataatit voi syödä sormin, eivätkä ne tarvitse mitään kastiketta ym.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tunnetko maltankas­tikkeen? Hollandaisen appelsiinilla maustettu serkku on täydellinen valinta parsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsat ja maltankastike

Ainekset

500
g
valkoista tai vihreää parsaa
Maltankastike
100
g
voita
2
tl
appelsiininkuorta raastettuna
1
rkl
appelsiinimehua
2
kananmunankeltuaista
2
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
sitruunanmehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumai­set tyvet. Kuori parsojen varret, ohutvartisia vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä par­sat suolalla maustetussa vedessä (½ tl suo­laa/1 l vettä). Valkoisten parsojen keittoaika on 7–10 minuuttia, vihreiden 2–5 minuuttia.
  3. Pese ja raasta appelsiinin kuori ja purista 1 rkl mehua.
  4. Erottele keltuaiset teräs- tai lasikulhoon. Laita kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle niin, että kulhon pohja ei osu veteen. Lisää 2 rkl kuumaa vettä keltuaisten jouk­koon ja vispaa seosta noin 2–3 minuuttia tai kunnes se on kuohkeaa.
  5. Lisää voi pieninä nokareina kastikkee­seen koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja mausta kastike suolalla, pippurilla, appelsiininkuorella ja -mehulla. Tarjoa heti.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pinaattikeitto saa upean sävyn karhunlaukasta. Voit kokeilla sopassa myös luonnosta löytyvää, hennommin valkosipulista litulaukkaa ja pinaatin sijaan nokkosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukka-pinaattikeitto

Ainekset

1
rs (100 g)
karhunlaukkaa
1
sipuli
1
sellerinvarsi
½
fenkoli
2
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
150
g
tuoretta pinaattia
5
dl
maitoa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rs (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Hienonna karhunlaukat.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi sellerinvarsi ja fenkoli. Kuumen­na öljy kattilassa. Kuullota sipu­lia, selleriä ja fenkolia 2–3 mi­nuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatit ja laukka lie­meen. Keitä 2−3 minuuttia. So­seuta keitto. Lisää maito ja maus­teet joukkoon. Kuumenna kiehu­vaksi ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita lopuksi ranskankerma keittoon. Älä keitä keittoa enää.

Vinkki Voit käyttää keittoon lau­kan sijaan ruohosipulia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkoinen parsa kestää tuhditkin mausteet. Mausta siis sitruunainen parsapasta rohkeasti chilillä ja valkosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-fetaspagetti

Ainekset

400
g
valkoista parsaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sormisuolaa
2
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
400
g
spagettia
1
sitruuna
15
g
isoa basilikanlehteä
150
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo parsat, katkaise puumaiset tyvet ja kuori varret. Leikkaan parsat kolmeen osaan ja laita kul­hoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Lisää chilihiutaleet, suo­la ja 2 rkl öljyä. Kääntele niin, että mausteet levittyvät parsoille. Levitä parsat leivinpape­rille pellille ja kypsennä uunissa noin 10 mi­nuuttia. Kypsennä sillä aikaa pasta.
  2. Kuumenna pastan keitinvesi ja mausta se suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Pese ja raas­ta sitruunan kuori ja lisää se keitinveteen. Purista 2 rkl sitruunan mehua pieneen kul­hoon, jätä odottamaan. Keitä pasta kypsäk­si pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä, kaada takaisin kattilaan ja lisää sitruunamehu ja ½ dl oliiviöljyä joukkoon.
  3. Ota parsat uunista ja kääntele basilikan­lehdet kuumien parsojen joukkoon. Lusikoi seos kattilaan pastan joukkoon. Viimeistele ruoka murennetulla fetalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Anna Karhu-Cormier ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lasagnen tapaan kerrosteltu kukkakaali-parsakaalivuoka on kaikkien juhlien ja sielukkaiden hetkien herkkuruoka, joka vie kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t + kastikkeen maustuminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-parsakaalivuoka

Ainekset

Kasvisjauhiskastike
2
ruukkua korianteria
4
valkosipulinkynttä
2
isoa sipulia
2
lehtisellerin vartta
1
pieni vihreä paprika
1
pieni porkkana
4
rkl
oliiviöljyä
500
g
kasvisjauhista
2
tomaattia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
rkl
berbere-mausteseosta
2
tl
jauhettua kardemummaa
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
kanelia
1
tl
fenkolinsiememeniä
¼
tl
mustapippuria
2
kasvisliemikuutiota
2
kevätsipulia
Juustokastike
1
prk (250 g)
mascarponea
2
dl
kuohukermaa
3
luomukananmunaa
1
ps (150 g)
emmental-juustoraastetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
hunajaa
Lisäksi
1
(400 g)
parsakaali
1
(500 g)
kukkakaali
2
rkl
oliiviöljyä
1
ps (125 g)
mozzarellaa
100
g
parmesaanijuustoa
2
ps (à 150 g)
emmental-juustoraastetta
1
ruukku basilikaa
1
ruukku korianteria
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kasviskastike kypsennystä edeltävänä päivänä. Soseuta yksi ruukku korianteria valkosipulin kanssa sileäksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi lehtiselleri ja paprika. Raasta porkkana.

  2. Laita porkkanaraaste, puolet korianteritahnasta ja öljy pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna, lisää kasvisjauhis ja paista sekoittaen.

  3. Lisää sipulit, lehtiselleri ja paprika. Kypsennä matalalla lämmöllä välillä sekoittaen, noin 10 minuuttia.

  4. Kuutioi tomaatit ja laita ne kattilaan tomaattipyreen kanssa, kypsennä noin 10 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, mausteet, liemikuutiot ja loppu korianteritahna.

  5. Peitä kannella ja anna hautua 30 minuuttia. Hienonna toinen ruukku korianteria ja kevätsipuli ja lisää ne kastikkeeseen. Hauduta vielä 10 minuuttia. Siirrä kastike viileään yön ajaksi.

  6. Seuraavana päivänä sekoita juustokastikkeen aineet kulhossa.

  7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa kaalit isoiksi paloiksi, hienonna myös varret. Levitä kaalit isoon uunivuokaan, pirskottele 2 rkl öljyä päälle.

  8. Viipaloi mozzarella ja raasta parmesaani. Kasaa vuokaan vuorotellen kasviskastiketta, juustokastiketta ja juustoraasteita. Revi kerrosten väleihin basilikaa ja korianteria. Tee ylin kerros mozzarellaviipaleista, lopuista yrteistä ja juustoraasteista. Rouhi mustapippuria pinnalle.

  9. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele halutessasi yrteillä ja chilillä.

Kommentit (1)

Vierailija

Jonkinlainen kevytversio tästä reseptistä olisi kyllä paikallaan! Tarvitaan suorastaan hengästyttävä määrä aineosia, ja erilaisten juustojen ja kananmunien määrä takaa sen, että ruoka on varsinainen kalori- tai ainakin kolesterolipommi, niin houkuttelevalta kuin ruoka nimensä perusteella kuulostikin. - Ei mene kokeiluun!