klo 15:54 | 20.3.2017

Edamame eli vihreä tuore soijapapu on tyypillinen japanilainen alkupala.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalaksi
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo
Tuliset soijapavut
Ainekset
1
pss (250 g)
pakastettuja soijapapuja (esim. Pirkka)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
vettä
2
rkl
chilikastiketta (esim. Sriracha)
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
ruokaöljyä
Työvaiheet
- Sulata pavut esim. mikrossa.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa soijakastike, vesi, chilikastike, sitruunan mehu ja fariinisokeri. Sekoita.
- Kuumenna öljy pannulla. Laita valkosipuliviipaleet öljyyn ja paista 1 minuutti. Kaada pannulle maustekastike ja anna kiehua hiljalleen kuplien 5 minuuttia. Lisää joukkoon soijapavut ja anna maustua 2 minuuttia.
- Nosta pavut kastikkeesta tarjoiluastiaan ja kaada ylimääräinen kastike tarjolle pieneen kulhoon papujen viereen. Tarjoile pavut lämpimänä tai kylmänä.