Yrteillä maustettu vegeherkku on kuin satujen kurpitsavaunu, jonka kyydissä on spelttiä, kikherneitä, karpaloita ja fetajuustoa.
Kikherneillä ja karpaloilla täytetty myskikurpitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Voit tehdä täytteen jo edellisenä päivänä tai sillä aikaa, kun kurpitsat esikypsyvät uunissa.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Halkaise kurpitsat. Poista siemenet. Tee kevyitä viiltoja kurpitsan leikkauspintaan. Valuta öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunin keskitasossa noin 45 minuuttia tai kunnes kurpitsa tuntuu veitsenkärjellä kokeiltaessa napakan pehmeältä.
- Tee täyte: Keitä speltti tai bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla, pippurilla, öljyllä ja appelsiinimehulla. Yhdistä jyvät, hienonnetut yrtit, kikherneet, karpalot ja pähkinärouhe.Mausta hunajalla ja harissalla. Murustele puolet fetasta joukkoon.
- Painele täytettä kurpitsan koloihin ja päälle. Murustele loppu feta päällimmäiseksi. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Valuta hieman oliiviöljyä päälle. Tarjoa osana joulupöytää tai esimerkiksi vihreän salaatin ja tsatsikin kanssa.