klo 15:38 | 30.11.2016

Yrteillä maustettu vegeherkku on kuin satujen kurpitsavaunu, jonka kyydissä on spelttiä, kikherneitä, karpaloita ja fetajuustoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kikherneillä ja karpaloilla täytetty myskikurpitsa
Ainekset
2
keskikokoista myskikurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Täyte
2
dl
speltin tai bulgurin jyviä (4 dl keitettynä)
ripaus sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
appelsiinimehua
2
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
dl
hienonnettua minttua
1
prk
(290 g) keitettyjä kikherneitä
2
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
hienonnettuja macadamiapähkinöitä tai manteleita
2
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
harissa-chilimausteseosta
400
g
fetaa (palana)
Lisäksi
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Voit tehdä täytteen jo edellisenä päivänä tai sillä aikaa, kun kurpitsat esikypsyvät uunissa.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Halkaise kurpitsat. Poista siemenet. Tee kevyitä viiltoja kurpitsan leikkauspintaan. Valuta öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunin keskitasossa noin 45 minuuttia tai kunnes kurpitsa tuntuu veitsenkärjellä kokeiltaessa napakan pehmeältä.
- Tee täyte: Keitä speltti tai bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla, pippurilla, öljyllä ja appelsiinimehulla. Yhdistä jyvät, hienonnetut yrtit, kikherneet, karpalot ja pähkinärouhe.Mausta hunajalla ja harissalla. Murustele puolet fetasta joukkoon.
- Painele täytettä kurpitsan koloihin ja päälle. Murustele loppu feta päällimmäiseksi. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Valuta hieman oliiviöljyä päälle. Tarjoa osana joulupöytää tai esimerkiksi vihreän salaatin ja tsatsikin kanssa.