Vesikielellä on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Rakastan punajuuria, aurajuustoa ja sieniä ja niinpä sain idean yhdistää ne ihanat maut tähän kasvisruokaan. Voi kuinka tästä tulikin hyvää! ps. Keitin punajuuret jo edellisenä päivänä. Punajuurien keittoaika kuorineen on 50 min.
(tähän ei siis käytetä etikkapunajuuria)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuritäytteiset sienet

Ainekset

8
kpl
isoja herkkusieniä
1,5
dl
keitettyjä punajuuria (kuutioina tässä)
1/2
sipuli
1
omena
8
rkl
Aurajuustomurua
1,5
dl
Creme Fraichea
1
kananmuna
Ripaus
mustapippuria
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
oreganoa
8
rkl
Emmental juustoraastetta

Työvaiheet

1. Pese herkkusienet, poista kanta ja koverra keskusta siistiksi. (kannat käytin täytettyihin paprikoihin, joiden ohje tulee pian tännekkin.) Asettele herkkusienet voideltuun uunivuokaan.

2. Pilko sipulit ja omena. Paista sipuleita paistinpannulla ja lisää siihen keitetyt pehmeät punajuuret sekä omenakuutiot.

3. Lisää seokseen ranskankerma, aurajuusto ja mausteet.

4. Lisää seokseen kananmuna. Sekoita.

5. Täytä sienet seoksella ja lisää jokaisen sienen päälle ruokalusikallinen juustoraastetta.

6. Paista 200:ssa asteessa toiseksi alimmaisella tasolla n. 35 min.

7. Anna vetäytyä 10 min.

Reseptin laatija: Tarja Pasanen /vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2325 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Okonomiyaki-tyyppiseen japanilaiseen munakkaaseen saa kivasti uppoamaan myös juureksia. Saat annoksesta kaksi isompaa tai monta pientä munakaslettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-okonomiyaki

Ainekset

2
isoa porkkanaa
4
cm:n pala
inkivääriä
6
kananmunaa
½
tl
suolaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
miriniä (tai viinietikkaa ja 1 tl sokeria)
LISÄKSI
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2–3
rkl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat ja inkivääri hyvin. Raasta ne kuorineen ja sekoita raasteet keskenään. Hienonna ruohosipuli esimerkiksi saksilla.

  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita suola, soijakastike ja mirin joukkoon.

  3. Kuumenna paistinpannu. Laita puolet porkkana-inkivääriraasteesta kuumaan pannuun ja anna kypsyä hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää puolet munaseoksesta pannuun ja liikuttele seosta esimerkiksi lastalla, kunnes kananmuna alkaa hyytyä. Levitä seos sitten tasaisesti pannuun ja anna kypsyä sekoittamatta, kunnes munakas on täysin hyytynyt. Käännä munakas ja ruskista toinen puoli. Siirrä munakas lautaselle ja paista toinen munakas samaan tapaan.

  4. Viimeistele munakkaat majoneesilla ja ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1220 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Superhelppo tomaattikeitto valmistuu paseeratusta tomaatista vartissa. Aurinkokuivatut tomaatit ja chilillä maustettu kaurakerma antavat sopalle muhkean ja täyteläisen maun. Jos valitset vegaaniset höysteet, keitto on vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahden tomaatin keitto

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
8
aurinkokuivattua tomaattia
2
tlk (à 400 g)
paseerattua tomaattia
2
prk (4 dl)
chilillä maustettua kaurakermaa (Planti)
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua timjamia
½
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Mittaa kaikki ainekset mustapippuria lukuun ottamatta kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta lopuksi mustapippurilla.

  2. Tarjoa esimerkiksi fetan, vuohenjuuston tai vegejuustokuutioiden ja paahdettujen siementen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2325 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Tämä alkupala on ihanan helppo tehdä: revi mozzarella ranskankerman joukkoon, laita päälle herukoita ja viimeistele oliiviöljyllä ja itse tehdyllä kuusisuolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kotiburrata, herukat ja kuusisuola

Ainekset

200
g
buffalomozzarellaa
½
dl
ranskankermaa
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
herukoita
1
tl
oliiviöljyä
Kuusisuola
1
dl
kuusenneulasia
1
dl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kuusisuola. Irrota neulaset oksista. Hienonna neulasia ja suolaa tehosekoittimessa 1 minuutti, kunnes suola on värjääntynyt vihreäksi.

  2. Revi mozzarella suikaleiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma ja etikka. Laita juustoseos lautaselle, lisää herukat ja ripottele päälle oliiviöljy ja kuusisuolaa. Laita loppu kuusisuola kannelliseen rasiaan ja käytä mausteena. Suola säilyy kuukausia.

Vinkki Jos saat burrata-juustoa, korvaa mozzarella ja ranskankerma sillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2325 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikään ei ole niin hyvää kuin itse tehty pasta. Ainakaan, kun makuina ovat pistaasi, tryffeliöljy ja pecorinojuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pestolla täytetyt sieniraviolit

Ainekset

Pastataikina
n. 4–5
dl
durumvehnäjauhoja
1
tl
suolaa
4
kananmunaa
1
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
½
dl
tryffeliöljyä (esim. Pirkka)
n. 50
g
pecorinojuustoa (1 dl raastettuna)
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
sieniä (esim. siitakesieniä)
2
rkl
voita
½
tl
sormisuolaa
n. 20
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa 4 dl jauhoja keoksi työlaudalle, sekoita suola jauhoihin. Tee keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Sekoita öljy munien joukkoon haarukalla. Lisää jauhoja keon reunoilta vähän kerrallaan käsin munaseokseen. Vaivaa muutama minuutti, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa jauhoja niin että taikina irtoaa pöydän pinnasta. Vaivaa käsin kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Jauhota taikinapallo ja kääri kelmuun. Anna levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Ota pähkinöistä 2 rkl erikseen koristelua varten. Laita loput sauvasekoittimen kulhoon. Lisää yrtit ja tryffeliöljy ja soseuta tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne lusikalla pestoon. Mausta suolalla.

  3. Kauli taikina noin 2 mm paksuksi levyksi. Ota siitä muotilla pyörylöitä (Ø 7 cm). Lusikoi pestoa keskelle, jätä vajaa 1 cm reunasta ilman täytettä. Laita toinen pyörylä kanneksi ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Anna raviolien kuivahtaa leivinpaperin päällä huoneen- lämmössä noin 20 minuuttia.

  4. Viipaloi sienet ja paista voissa pari minuuttia. Mausta suolalla. Rouhi koristeluun säästetyt pistaasit.

  5. Keitä ravioleja suolavedessä (1 tl suolaa/ 1 l vettä) 2–3 minuuttia. Valuta ja jaa lautasille. Lisää sienet ja pistaasirouhe. Vuole pecorinolastuja pinnalle.

Kommentit (0)