Paras sienirisotto tehdään itse keiteltyyn sieniliemeen. Mustatorvisienten hienous saa kiehtovan kaverin sikurirouskusta, jota ripautetaan risottoon lisämausteeksi.
Mustatorvisienirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin sieniliemi. Lohko sipuli kuorineen neljään osaan. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Siivilöi.
- Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 2 minuuttia. Lisää mustatorvisienet (ja sikurirouskut) pannuun ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
- Kaada viini risottoon ja anna kiehahtaa. Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää suola ja 1 dl kuumaa sienilientä. Sekoita ja lisää 1 dl lientä kerrallaan, kunnes risotto on lähes kypsää ja puuromaista. Tähän menee noin 18 minuuttia.
- Hienonna kirveli ja sekoita se risottoon. Lisää voi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.
Suola?!?!
Hei
Reseptistä pudonnut suola on nyt lisätty ohjeeseen. Kiitos, kun lähetit kommentin.
Mitä sieniluemen dienille tehdään, Voiko ne lisätä risottoon? Jos käuttää kuivattuja sieniä risotossa niin oaljonko tarvitaan. Sienet täytyy varmaan liottaa ennen käyttöä??
Laura
Miksi sieniliemen ohje on 1 1/2 litraa kun risottoon tarvitaan vain 8 dl ? Vai haihtuuko tuo määrä keitettettäessä 40 min. 8 dl:aan