Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeät basilikagnocchit Jamie Oliverin tyyliin! Superherkullisissa gnoccheissa maistuvat sekä parmesaani että ricotta. Resepti on helpompi kuin uskoisikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Basilika-sitruunagnocchit

Ainekset

2
tuuheaa ruukkua basilikaa (60 g)
125
g
parmesaania
1
prk (250 g)
ricottaa
2
kananmunaa
n. 1 1/4
dl
vehnäjauhoja
Sitruunavoi
1
sitruuna
4
rkl
voita
Lisäksi
pecorinoa tai parmesaania
sormisuolaa
Mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna 1/3 basilikasta ja laita silppu sivuun odottamaan. Keitä reilusti vettä isossa kattilassa. Laita loput basilikanoksat kattilaan ja keitä niitä noin 30 sekuntia. Ota basilikat reikäkauhalla siivilään ja anna valua. Säästä vesi. Kun basilika on hieman jäähtynyt, puristele siitä kaikki vesi pois. Hienonna ryöpätty basilika.
  2. Raasta parmesaani kulhoon. Lisää ricotta, kananmunat, jauhot ja ryöpätty basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi pötköä (Ø noin 1 cm). Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Litistä palat gnoccheiksi haarukalla. Laita gnocchit jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  3. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna sen kiehua muutama minuutti. Lisää hienonnettu basilika ja sitruunan kuoriraaste. Pidä lämpimänä.
  4. Keitä gnoccheja basilikavedessä kattilassa muutamassa erässä, kunnes ne nousevat pintaan. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Annostele gnocchit lautasille ja valuta sitruunavoisulaa päälle. Raasta juustoa pinnalle. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Elämäsi paras burgeri saattaa hyvinkin olla tässä! Kasvisburgerissa sämpylän väliin laitetaan marinoitu, lihaisa portobellosieni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobelloburgeri

Ainekset

6
isoa portobelloa
3
rkl
timjamia hienonnettuna
3/4
dl
oliiviöljyä
3
rkl
omenaviinietikkaa
3/4–1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
burgerisämpylää
parmesaanimajoneesia (ks. ohje alla)
marinoitua punasipulia (ks. ohje alla)
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (jalat voi hienontaa ja paistaa esimerkiksi munakkaan tai letun täytteeksi). Viillä terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan.
  2. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin, että marinadi leviää tasaisesti sienille. Anna marinoitua jääkaapissa 20 minuuttia. Valmistele myös marinoidut punasipulit ja parmesaanimajoneesi (ohje alempana).
  3. Pyyhi sienistä talouspaperilla enin marinadi pois. Paahda portobellosieniä kuumalla, öljytyllä grilliparilalla noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä 1 minuutti. Voit myös paistaa sienet paistinpannussa.
  4. Halkaise burgerisämpylät ja laita ne leikkuupinta alaspäin parilalle hetkeksi lämpenemään. Täytä burgerit: levitä pohjalle majoneesia, sen päälle salaattia, sipulia ja tomaattia. Laita päälimmäiseksi portobello. Paina kansi päälle ja tarjoa kuumina.

Parmesaanimajoneesi

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
3
dl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan astiaan, esimerkiksi litran mittakannun pohjalle. Lisää muutkin aineet huoneenlämpöisenä: sinappi, suola, öljy ja viinietikka.
  2. Aseta sauvasekoitin kannun pohjalle. Surauta seos majoneesiksi niin, että nostat sauvasekotinta hitaasti pohjalta ylöspäin. Majoneesi sekoittuu hetkessä. Raasta parmesaani ja sekoita se majoneesiin.

Marinoitu punasipuli

Ainekset

1
punasipuli
1
tl
sormisuolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Mittaa suola, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Lisää sipulit, sekoita ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Grillattu tatti on yksinkertaisuudessaan ylellinen herkku. Tuoreena poimittu herkkupala paistuu vaikka nuotiolla makkaratikussa ja on käsittämättömän hyvää myös kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillitatit

Ainekset

6−8
pientä kiinteää herkkutattia
½
sitruunan mehu
Mausteöljy
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
rosmariininoksaa
1
valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
½
tl
roseepippuria
¼
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Puhdista tatit harjaamalla. Jos pillit ovat vaaleita ja kiinteitä, älä poista niitä.
  2. Jätä pienet tatit kokonaisiksi tai halkaise ne pitkittäin kahteen osaan. Viipaloi isommat tatit tai pilko ne suupaloiksi ja pujota grillivartaisiin.
  3. Hienonna rosmariininoksa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki mausteöljyn ainekset keskenään. Grillaa tatit sellaisenaan ja sivele niitä kevyesti marinadilla grillaamisen aikana. Tai jälkimarinoi tatit eli grillaa ensin ja valuta marinadi sitten päälle.
  4. Grillaa puolikkaita tatteja kuumalla parilalla tai hiilloksella 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pinta on paahtunut kauniisti. Viipaleille riittää pari minuuttia molemmin puolin.
  5. Purista grillatun tatin päälle lopuksi hieman sitruunamehua.

Kommentit (0)