Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paahda puolet kurpitsakuutioista uunissa ja kypsennä loput riisin kanssa kattilassa.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-punajuuririsotto

Ainekset

500
g
myskikurpitsaa
1/2
tl
suolaa
1
Punajuuri
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1 + 2
rkl
oliiviöljyä
2
rosmariininoksaa
1 1/2
dl
valkoviiniä
2 1/2
dl
risottoriisiä (arborio)
8
dl
kasvislientä
2
rkl
voita
1/4
tl
mustapippuria
(½–1 tl suolaa)
200
g
pehmeää vuohenjuustoa
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Laita puolet kuutioista uunipellille, sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Paahda kurpitsakuutioita uunissa 20 minuuttia.
  2. Kuori ja raasta punajuuri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkopulit.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä paksu-pohjaisessa kattilassa. Laita sipuli, valkosipulit, raastettu punajuuri, loput kurpitsakuutiot ja rosmariininoksat kattilaan. Paista 5 minuuttia. Kaada riisi joukkoon ja kuullota 2–3 minuuttia, kunnes riisi muuttuu hieman kuultavaksi.
  4. Lisää viini kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Kun viini on haihtunut, lisää kauhallinen (noin 1 dl) kasvislientä sekoittaen. Lisää uusi kauhallinen, kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.  Jatka tätä 15–20 minuuttia kunnes koko liemimäärä on imeytynyt ja riisi on kypsynyt.
  5. Sekoita voi ja mustapippuri risoton joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Tarjoa risotto heti ja lisää paahdettuja kurpitsakuutioita, reilusti vuohenjuustoa ja rucolaa annosten päälle.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVAT Sami Repo

Ihana graavisiika ui sitruunaisessa öljymarinadissa joulupöytään. Tarjoa herkullinen graavisiika kalapöydässä pienten keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + vähintään 1 vrk maustuminen

Graavisiika sitruunaöljyssä

Ainekset

2
(à 300 g)
siikafileetä nahkoineen
1
dl
karkeaa merisuolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sokeria
1
sipuli
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
luomusitruunan raastettu kuori
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Työvaiheet

  1. Pyyhi siikafileet. Nypi selkäruodot pois. Jos fileet on suomustettu, vähennä suolan määrää kolmanneksella.
  2. Levitä puolet merisuolasta matalalle lautaselle. Laita siikafilee nahkapuoli alaspäin suolapedin päälle. Rouhi siian pinnalle pippuria ja ripottele päälle sokeria. Nosta toinen siikafilee kanneksi nahkapuoli ylöspäin. Lisää loppu suola fileen päälle. Anna maustua jääkaapissa 8-12 t.
  3. Poista fileistä nahka ja pyyhi ylimääräinen suola pois. Leikkaa fileet pieniksi annospaloiksi sillipalojen tapaan. Pilko sipuli ja hienonna tilli. Lado lasipurkkiin kerroksittain siikapaloja, tilliä ja sipulia.
  4. Raasta sitruunan keltainen osa raastimen hienolla terällä. Sekoita kuoriraaste rypsiöljyyn. Kaada öljy siikapalojen päälle niin, että öljy peittää kalat kokonaan. Sulje purkki ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vrk. Marinoitu graavisiika säilyy jääkaapissa noin viikon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Katajanmarjat, gini ja sitruuna maustavat silakat klassisen tyylikkäästi. Tarjoa katajanmarjasilakat joulun kalapöydässä tai yöpalana ruisleivän päällä.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
30 min + 2½ vrk maustuminen

Katajanmarjasilakat

Ainekset

400
g
silakkafileitä
Etikkaliemi
½
l
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
suolaa
Mausteliemi
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
rkl
giniä
1
rkl
katajanmarjoja
1
luomusitruunan kuori
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois. Leikkaa fileet sopiviksi annospaloiksi kulhoon.
  2. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. Anna fileiden maustua peitettynä jääkaapissa 6 tuntia.
  3. Sekoita mausteliemi. Lisää rypsiöljyn joukkoon katajanmarjat ja gini. Leikkaa sitruunan kuori ohuiksi lastuiksi. Lisää kuoripalat, sokeri ja suola liemeen.
  4. Valuta silakat etikkaliemestä. Laita ne lasipurkkiin ja kaada mausteliemi silakoiden päälle. Sulje purkki ja anna maustua jääkaapissa pari päivää.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
5
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kauramuru tortillat

Ainekset

Ruistortillat
1,25
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
2
rkl
öljyä
ripaus
suola
Pestotäyte:
200
g
kermaviiliä
100
g
valmista pestoa
ripaus
suolaa
Kaurajauhis:
175
g
muru kaurajauhis
3
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
Lisäksi:
2
kpl
tomaatti
1/2
kpl
kurkku
1
kpl
sipuli
100
g
lehtisalaatti
1
dl
rucolan verso
1
dl
punamangoldi

Työvaiheet

Valmista tortillat.
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyörittele osista palleroiset ja jätä ne kostutetun keittiöpaperin alle lepäämään.

Kauli valmistamasi taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja pienessä määrässä öljyä paistinpannulla molemmin puolin niin, että niiden pintaan tulee rusehtavia pilkkuja (n. 1-2 min per puoli).

Pestotäyte:
Sekoita kermaviili, pesto ja suola sekaisin.

Kaurajauhis:
Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää Muru Kaurajauhis sekä suola, paista kolme minuuttia.

Pilko täytteet tomaatti, kurkku, sipuli, salaatti . Kasaa tortillat.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 249 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde video Ninna Lindström

Sopivasti rapeaa, makeaa, hapanta ja suolaista. Tämä helppo ja herkullinen salaatti sopii kaikkiin talven juhliin!

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvisalaatti

Ainekset

2
ruukkua
erilaisia salaatteja ja/tai vuonankaalia ja lehtikaalia
2-4
tuoretta viikunaa
Balsamisiirappi
1
dl
balsamicoa
1
dl
sokeria
Paahdetut pähkinät
1
ps (175 g)
pähkinäsekoitusta
1
rkl
öljyä
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin paahdetut pähkinät. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Pyöräytä joukkoon pähkinät. Kumoa leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Valmista balsamicosiirappi. Mittaa sokeri ja balsamico kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes seos paksuuntuu. Anna jäähtyä.
  3. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatit vadille. Jos käytät lehtikaalia, revi siitä lehtiruodit irti ja silppua lehdet hienoksi. Huuhdo viikunat ja viipaloi ne salaattipedille.
  4. Ripottele päälle pähkinät. Viiruta balsamicosiirapilla.

Kommentit (0)