Paahda puolet kurpitsakuutioista uunissa ja kypsennä loput riisin kanssa kattilassa.
Kurpitsa-punajuuririsotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Laita puolet kuutioista uunipellille, sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Paahda kurpitsakuutioita uunissa 20 minuuttia.
- Kuori ja raasta punajuuri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkopulit.
- Kuumenna 2 rkl öljyä paksu-pohjaisessa kattilassa. Laita sipuli, valkosipulit, raastettu punajuuri, loput kurpitsakuutiot ja rosmariininoksat kattilaan. Paista 5 minuuttia. Kaada riisi joukkoon ja kuullota 2–3 minuuttia, kunnes riisi muuttuu hieman kuultavaksi.
- Lisää viini kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Kun viini on haihtunut, lisää kauhallinen (noin 1 dl) kasvislientä sekoittaen. Lisää uusi kauhallinen, kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Jatka tätä 15–20 minuuttia kunnes koko liemimäärä on imeytynyt ja riisi on kypsynyt.
- Sekoita voi ja mustapippuri risoton joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Tarjoa risotto heti ja lisää paahdettuja kurpitsakuutioita, reilusti vuohenjuustoa ja rucolaa annosten päälle.