Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2260 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tutun waldorfinsalaatin voi nauttia myös lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paahtaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin waldorfinsalaatti

Ainekset

1
juuriselleri (600 g)
4
omenaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Pinnalle
3
rkl
tuorejuustoa
1
kananmuna
1/4
tl
suolaa
1
dl
saksanpähkinöitä
1
rkl
hunajaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Pese ja halkaise selleri. Laita se leikkuupinta alaspäin uunipellille. Paahda uunissa 30 minuuttia. Voit tehdä tämän etukäteen.
  2. Tee kamomilla-mangoldin vinegretti (ks. ohje alhaalla).
  3. Pese omenat ja viipaloi ne ohuiksi. Kuori ja viipaloi jäähtynyt juuriselleri yhtä ohuiksi viipaleiksi. Penslaa viipaleet öljyllä ja mausta suolalla.
  4. Lado omenaa ja selleriä vuorotellen uunivuokaan. Sekoita tuorejuusto, kanamuna ja suola. Lusikoi seosta omenoiden ja sellerien päälle.
  5. Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Mausta hunajalla ja pippurilla. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Tarjoa kamomilla-mangoldin kanssa.

Kamomilla-mangoldi

Ainekset

200
g
lehtimangoldia
Kamomillavinegretti
1
dl
(auringonkukka)öljyä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1
rkl
kamomillateetä (tai kuivattua kamomillaa)
1/2-1
tl
hunajaa
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele mangoldi ja jätä se siivilään valumaan.
  2. Lämmitä vinegretin ainekset kattilassa miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun maustumaan 10 minuutiksi. Siivilöi.
  3. Lämmitä vinegretti. Pyöräytä mangoldi vinegretissä juuri ennen tarjoamista.

(4 annosta, 10 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana ja Viivi-kissa on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Viileän tunnelmallisten raikkaiden hetkien siivittämä pasta endiivillä
Viileän tunnelmallisten raikkaiden hetkien siivittämä pasta endiivillä

Hyvin muheva sitruunainen pasta yhtenee salaatin kirpakkoihin aineksiin joista ei juustokaan puutu. Balsamico tuo oman säväyksensä salaatinkastikkeena.

tagliatelle pastaa, sitruunamehua, keskikokoisia tai suurempia katkarapuja, purjo, öljyä, ruokakermaa, ketsuppia, kala-annosfondi, mustapippuria, chilipippuria, tilliä, parmesaanijuustoraastetta, oliiviöljyä, tummia viinirypäleitä, vadelmia, sinihomejuustoa, Acentino punaista balsamicoa,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Pastaa katkaravuilla sitruunaisessa kastikkeessa ja endiivisalaatilla

Ainekset

300
g
tagliatellea
1
ps
keskisuuria tai suuria katkarapuja
1/2-1
purjo
1
ruukku
tilliä
2
dl
ruokakermaa
1
kala-annosfondi
sitruunamehua
parmesaanijuustoa
2
rkl
öljyä
2
rkl
ketsuppia
Endiivisalaatti
0,5
dl
Primadonna oliiviöljyä
1
rkl
Herttuan sinappia
100
g
cavabel sinihomejuustoa
150
g
vadelmia
150
g
tummia viinirypäleitä
2
rkl
Acentino punaista balsamicoa
1
dl
saksanpähkinöitä
romainesalaattia
1
hapan vaaleanvihreä omena

Työvaiheet

Tee ensin salaatti jääkaappiin odottamaan; Kuori omena ja pilko paloiksi. Raasta parmesaanijuusto valmiiksi kuppiin. Sekoita saksanpähkinät, tummat viinirypäleet, vadelmat, romainesalaatti ja omena samaan kulhoon. Laita kattilaan vesi kiehumaan ja sinne tagliatelle 20 minuutiksi. Huuhtele hyvin purjo perusteellisesti ja suikaloi se. Kuumenna öljy wokissa ja kuullota suikaleet siinä. Lisää ruokakerma, kala-annosfondi, ketsuppi ja mausteet. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää tilli ja katkaravut. Pidä kuumana mutta älä keitä. Laita 5-10 minuutin kuluttua valmis taggliatellle kastikkeen joukkoon ja sekoita käännellen. Sekoita vielä salaatinkastike ainekset, balsamico, oliiviöljy ja sinappi yhteen ja vatkaa tosi hyvin paksummaksi. Murenna sinihomejuustoa jääkaapista ottamasi salaatin joukkoon paloina ja tarjoa salaatti katkarapupastan kanssa lisäten salaatinkastiketta salaatin päälle (kastiketta vähän vähemmän kuin muita salaatinkastikkeita koska se on aika tujua) ja ripottelemalla parmesaanijuustoraastetta pastan päälle.

Kommentit (1)

Jaana ja Viivi-kissa
Seuraa 
Liittynyt30.8.2020

Kuten kuvastani huomaa, laitoin lorauksen liikaa ensin salaatinkastike-balsamicoa mutta vähemmän suosittelen sitä tosiaan käyttämään ateria-annokseen

Me Naiset on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kyllä vain, luit oikein – naposteluherkkusieniä! Napostelusienet syntyvät myös pienistä, napakoista kantarelleista. Jos kaipaat napostelusieniin lisäpotkua, korvaa mustapippuri cayennepippurilla tai chilijauheella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Naposteluherkkusienet

Ainekset

2
rs (à 200 g)
herkkusieniä
1
chili
1
dl
tuoretta persiljaa
1
kananmuna
dl
panko-korppujauhoja
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua rakuunaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
ruokaöljyä
LISÄKSI
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
rkl
valmista mangochutneyta

Työvaiheet

  1. Sekoita kermaviili ja chutney dippikastikkeeksi.

  2. Puhdista sienet. Jätä pienet sienet kokonaisiksi, halkaise isommat kahteen osaan. Hienonna chili ja persilja.

  3. Riko muna kulhoon ja vispaa haarukalla sekaisin. Yhdistä toisessa kulhossa korppujauhot, chili, persilja ja mausteet. Pyörittele sienet ensin munaseoksessa, ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoseoksessa kauttaaltaan.

  4. Kuumenna öljy pannulla. Paista sienet muutamassa erässä kullanruskeiksi ja rapsakoiksi. Valuta paperin päällä ja tarjoile lämpiminä kermaviili-chutneyn kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2260 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Perinteisesti gnocchit tehdään perunasta, mutta myös lanttu toimii hienosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lanttugnocchit ja salviavoi

Ainekset

500
g
lanttua
3
perunaa (jauhoinen lajike)
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
dl (40 g)
parmesaania raasteena
dl
erikoishienoja tai 00-vehnäjauhoja
½
tl
chilihiutaleita
LISÄKSI
2
valkosipulinkynttä
1
chili
1
ruukku
salviaa
1
sitruuna
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 220-asteiseksi. Kuori lanttu ja perunat, pilko ne noin 5 cm:n paloiksi. Laita palat uunipellille ja sekoita niihin öljy, suola ja pippuri. Paista uunissa läpikypsiksi, 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

  2. Raasta juusto. Paina jäähtyneet peruna- ja lanttupalat siivilän läpi soseeksi. Sekoita jauhot, juusto ja chilihiutaleet soseeseen niin, että saat tahmeahkon taikinan, älä kuitenkaan vaivaa.

  3. Jauhota kädet ja työalusta kunnolla. Muotoile taikina palloksi, jaa se neljään palaan, ja rullaa taikinapalat noin 2 cm:n paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Tee pintaan kuvio haarukalla kevyesti painaen.

  4. Kuumenna 2 l vettä kiehuvaksi isossa kattilassa ja mausta se 1 tl:lla suolaa. Keitä gnocchit neljässä erässä hiljalleen kiehuvassa vedessä kypsiksi, kunnes ne nousevat pintaan, noin 1 minuutti. Siirrä reikäkauhalla hetkeksi talouspaperille.

  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, hienonna chili, irrota salvianlehdet, raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

  6. Paista gnocchit muutamassa erässä isossa paistinpannussa öljyssä kullanruskeiksi ja jaa ne lautasille.

  7. Sulata voi pannussa niin, että se kiehahtaa. Lisää valkosipulit, chili ja salvianlehdet voin joukkoon noin minuutiksi. Ota muutama rapeaksi paistunut salvianlehti annosten koristeeksi. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori salviavoihin. Lusikoi kuumaa salviavoita gnocchien päälle, koristele annokset salvianlehdillä ja tarjoa heti.

Vinkki Voit esikeittää gnocchit muutamaa tuntia aikaisemmin. Laita keitetyt, kuivahtaneet gnocchit laakeaan astiaan yhdeksi kerrokseksi ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Täytä portobellon lakit pestolla, mozzarellalla, salamilla ja kirsikkatomaateilla ja anna uunin hoitaa loput. Jättiherkkusienet paahtuvat ihanan meheviksi jo kymmenessä minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt portobellot

Ainekset

2
rs (à 250 g)
portobello-sieniä
1
ps (à 280g)
mozzarellaa
½
rs (100 g)
kirsikkatomaatteja
1
dl
valmista pestoa
1
pkt (70 g)
salamileikkelettä
1
tl
kuivattua oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota sienistä jalat niin, että lakki pysyy kokonaisena. Ota jalat talteen ja hyödynnä ne myöhemmin muussa ruoanlaitossa. Tee lakkien pinnalle kevyet viillot veitsen terällä. Näin sienet kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin.

  2. Kuivaa juusto ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Viipaloi tomaatit.

  3. Levitä lakkien sisään pestoa ja ja salamisiivut ja tomaatit sienien päälle. Lisää pinnalle juustoa ja ripottele oreganoa mausteeksi.

  4. Kypsennä uunissa pellillä, grillivastuksen alla noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Kommentit (0)