klo 13:13 | 10.10.2016

Tutun waldorfinsalaatin voi nauttia myös lämpimänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paahtaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Lämmin waldorfinsalaatti
Ainekset
1
juuriselleri (600 g)
4
omenaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Pinnalle
3
rkl
tuorejuustoa
1
kananmuna
1/4
tl
suolaa
1
dl
saksanpähkinöitä
1
rkl
hunajaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Pese ja halkaise selleri. Laita se leikkuupinta alaspäin uunipellille. Paahda uunissa 30 minuuttia. Voit tehdä tämän etukäteen.
- Tee kamomilla-mangoldin vinegretti (ks. ohje alhaalla).
- Pese omenat ja viipaloi ne ohuiksi. Kuori ja viipaloi jäähtynyt juuriselleri yhtä ohuiksi viipaleiksi. Penslaa viipaleet öljyllä ja mausta suolalla.
- Lado omenaa ja selleriä vuorotellen uunivuokaan. Sekoita tuorejuusto, kanamuna ja suola. Lusikoi seosta omenoiden ja sellerien päälle.
- Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Mausta hunajalla ja pippurilla. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Tarjoa kamomilla-mangoldin kanssa.
Kamomilla-mangoldi
Ainekset
200
g
lehtimangoldia
Kamomillavinegretti
1
dl
(auringonkukka)öljyä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1
rkl
kamomillateetä (tai kuivattua kamomillaa)
1/2-1
tl
hunajaa
1/4
tl
suolaa
Työvaiheet
- Huuhtele mangoldi ja jätä se siivilään valumaan.
- Lämmitä vinegretin ainekset kattilassa miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun maustumaan 10 minuutiksi. Siivilöi.
- Lämmitä vinegretti. Pyöräytä mangoldi vinegretissä juuri ennen tarjoamista.
(4 annosta, 10 min)