
Tutun waldorfinsalaatin voi nauttia myös lämpimänä.
Lämmin waldorfinsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Pese ja halkaise selleri. Laita se leikkuupinta alaspäin uunipellille. Paahda uunissa 30 minuuttia. Voit tehdä tämän etukäteen.
- Tee kamomilla-mangoldin vinegretti (ks. ohje alhaalla).
- Pese omenat ja viipaloi ne ohuiksi. Kuori ja viipaloi jäähtynyt juuriselleri yhtä ohuiksi viipaleiksi. Penslaa viipaleet öljyllä ja mausta suolalla.
- Lado omenaa ja selleriä vuorotellen uunivuokaan. Sekoita tuorejuusto, kanamuna ja suola. Lusikoi seosta omenoiden ja sellerien päälle.
- Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Mausta hunajalla ja pippurilla. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Tarjoa kamomilla-mangoldin kanssa.
Kamomilla-mangoldi
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele mangoldi ja jätä se siivilään valumaan.
- Lämmitä vinegretin ainekset kattilassa miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun maustumaan 10 minuutiksi. Siivilöi.
- Lämmitä vinegretti. Pyöräytä mangoldi vinegretissä juuri ennen tarjoamista.
(4 annosta, 10 min)