Bilberry Hill on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Värikäs perunasalaatti sadon parhaista aineksista
Värikäs perunasalaatti sadon parhaista aineksista

Syyssadon maukkain perunasalaatti syntyy laadukkaista aineksista. Ohje on maidoton, laktoositon, kananmunaton ja täysin vegaani. Reseptissä käytetään kasvismajoneesia joka tuo salaattiin runsaasti makua ja mehevyyttä.

Mukavaa rapeutta ja pururuntumaa saadaan salaattiin raikkaalla omenalla ja aromikkaalla punasipulilla sekä maustekurkulla. Salaatin houkuttelevuutta lisää pirteän oranssit porkkanan palat. Perunasalaattiin sopivat kiinteät perunalajikkeet kuten Musica, Nicola tai Annabelle. Voit käyttää mainiosti tähän herkkuun myös ylijääneet keitinperunat edelliseltä päivältä.

Vinkki: Pidä perunasalaattia yksi päivä jääkaapissa ja huomaat, että maku vain paranee entisestään!

Saat ohjeella noin 4- 5 annosta, riippuen muista lisukkeista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Vaikeustaso
Helppo

Herkullinen perunasalaatti ilman maitotuotteita ja kananmunaa

Ainekset

5-6
kpl
keskikokoista perunaa (valitse joku kiinteä lajike)
2
kpl
keskikokoista porkkanaa
1
kpl
iso maustekurkku
1
kpl
pieni punasipuli
1
kpl
kirpeä omena
n.2
dl
kasvismajoneesia
1
tl
hienoa suolaa
1
tl
mustapippuria rouhittuna
pieni nippu tuoretta persiljaa

Työvaiheet

1. Kuori ja keitä porkkanat kypsiksi. Keitä sen sijaan perunat kuorineen. Anna jäähtyä huoneen lämpöisiksi.
2. Leikkaa porkkanat renkaiksi. Kuori perunat ja paloittele reilun kokoisiksi suupaloiksi.
3. Kuori omena ja paloittele.
4. Paloittele myös maustekurkku.
5. Laita kaikki paloitellut ainekset kulhoon ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
6. Lisää kasvismajoneesia n. 2 dl tai oman maun mukaan ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta myllystä.
7. Kaada valmis perunasalaatti tarjoilukulhoon ja viimeistele runsaalla persiljasilpulla. Säilytä perunasalaatti jääkaapissa.
Voit tarjota perunasalaatin vaikkapa grillattujen tai uunissa paahdettujen kasvisten ja tuoreen leivän kera.

Lihan ystäville: Mainio lisäke myös lihan, kanan ja grillatun makkaran kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeät voikukanvarret ja kuusenkerkät korvaavat perunasalaatissa etikkaiset kaprikset ja suolakurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-perunasalaatti

Ainekset

600
g
pieniä varhaisperunoita
10
voikukan vartta
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
½
dl
hasselpähkinöitä
2
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
JOGURTTIKASTIKE
8
kuusenkerkkää
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
voikukan kukintoja
8
pientä kuusenkerkkää

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä ja puolita ne tarvittaessa.

  2. Leikkaa kukanvarret noin 2 cm:n pätkiksi ja laita kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon ja jätä varret mehustumaan.

  3. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada ne heti pois pannusta, jos ne meinaavat tummua liikaa. Rouhi pähkinät karkeasti veitsellä. Pese omenat hyvin. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

  4. Huuhtele kerkät, kuivaa talouspaperilla ja hienonna veitsellä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.

  5. Yhdistä salaatin aineet ja ripottele pinnalle voikukkia ja kerkkiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ihanan raikas savulohi-jyväsalaatti saa keväisen makunsa sitruunasta, yrteistä ja herneistä. Ateriajyvät varmistavat, että salaatti jättää kylläiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + jäähtymiset
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen lämminsavulohi-jyväsalaatti

Ainekset

3
dl (raakoja)
ateriajyviä (esimerkiksi ruokavehnä)
2
pientä tlk (à noin 140- 150 g)
säilykemaissia
½
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
ruukku
tilliä
½
ruukkua
herneenversoja
6
kevätsipulin vartta
300
g
sokeriherneitä ja/tai salaattiherneitä
450
g
lämminsavulohta
KASTIKE
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Keitä ateriajyvät kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

  3. Valuta maissi ja taputtele kuivaksi. Sekoita joukkoon suolaa ja öljyä. Levitä yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes maissi on rapeaa. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

  4. Hienonna yrtit ja kevätsipulit. Leikkaa sokeriherneet ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kala paloiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään.

  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kääntele salaattiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pue mozzarellasalaatti uuteen asuun ja vaihda tomaatit vihreisiin kasviksiin. Vaihtele saatavuuden mukaan parsaa, herneenpalkoja, avokadoa tai vaikkapa broccolinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä mozzarellasalaatti

Ainekset

8
vihreää parsaa
100
g
litteitä sokeriherneenpalkoja
1
dl
(pakaste)herneitä
½
tl
suolaa
2
pientä avokadoa
2
tl
sitruunamehua
250
g:n
pallo mozzarellaa tai burrataa
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
Yrttiöljy
1
valkosipulinkynsi
1
tuuhea ruukku yrttejä (esimerkiksi basilikaa, lehtipersiljaa, minttua tai niiden sekoitusta)
noin 1
dl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunamehua
tl
suolaa
Tarjoiluun
paahdettua maalaisleipää tai patonkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin yrttiöljy. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se yrtinlehtien kanssa tehosekoittimeen. Lisää öljy vähän kerrallaan sekoittaen. Aja tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
  2. Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Lisää herneenpalot ja herneet. Jatka keittämistä noin 1 minuutti. Kaada keitinvesi pois. Laita kasvikset kylmään veteen jäähtymään.
  3. Kuori ja viipaloi avokadot. Pirskota päälle sitruunamehua. Nosta tarjoiluvadille. Lisää joukkoon valutetut vihreät kasvikset. Valuta päälle kastiketta. Laita päälle mozzarellaa, suolaa, pippuria ja sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.

VINKKI: Haluaisitko tehdä yrttiöljyn etukäteen, mutta pelkäät sen tummumista? Kasta yrtit kiehuvaan veteen noin 5 sekunniksi, valuta kuuma vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele kaikki vesi pois. Tee öljy samaan tapaan, kuin ryöppäämättömistäkin yrteistä.

Kommentit (0)