klo 7:00 | 1.7.2023

Kevyesti paahdetussa kukkakaalisalaatissa rouskuvat keskikesän tuoreet kasvikset.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Kukkakaalisalaatti
Ainekset
1
pieni
kukkakaali
½
dl
öljyä
1
dl
maapähkinöitä
1
pieni
varhaiskaali
1
l
sokeriherneitä
Piimäkastike
1½
dl
piimää
½
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Pese kukkakaali ja irrota kukinnot. Leikkaa ne 1½ sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää päälle öljy ja maapähkinät. Paahda noin 7 minuuttia, kunnes kukkakaali saa väriä mutta jää rapeaksi.
- Halkaise varhaiskaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ohuiksi nauhoiksi. Huuhtele herneet. Riivi osa herneistä ja jätä osa palkoihin. Leikkaa palot kahtia.
- Yhdistä salaattiainekset. Sekoita kastike ja tarjoa erikseen tai salaatin joukossa.