Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 236 keittokirjaan.
Ohje: Kiia Renko Kuva: Sami Repo

Avokado ja vuohenjuusto ovat parsan ihanat makuparit. Inkiväärikastike tuo salaatille potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-parsasalaatti

Ainekset

500
g
ohutta parsaa
tilkka öljyä
2
rkl
balsamicoa
1/2
tl
suolaa
2
avokadoa
1
sitruuna
2
ruukkua
erilaista salaattia
1
rasia
kirsikkatomaatteja (250 g)
1/2
cantaloupe- tai hunajameloni
200
g
vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsoista pieni pala varren alaosasta pois. Leikkaa parsat muutaman sentin pätkiksi. Kuumenna öljyä pannulla. Ruskista parsapalat nopeasti. Lorauta lautaselle balsamicoa ja pyörittele parsat siinä. Mausta suolalla.
  2. Halkaise avokadot. Irrota kivi. Leikkaa avokadot kuoren sisällä viipaleiksi ja irrota siivut kuoresta. Kostuta sitruunamehulla, jotta viipaleet eivät tummu.
  3. Revi salaatit. Halkaise kirsikkatomaatit. Poista melonin siemenet ja leikkaa hedelmäliha paloiksi.
  4. Viipaloi vuohenjuusto ja ruskista nopeasti kuumalla pannulla voissa.
  5. Yhdistä salaattiaineet ja valuta päälle kastiketta.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
tl
hienonnettua salottisipulia
2 1/2
cm pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
1 1/2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
ketsuppia
1
rkl
vettä
1
dl
öljyä
3
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Hienonna salottisipuli, inkivääri ja valkosipulinkynsi.
  2. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Lusikallinen graavisiikatartaria kruunaa joulun alkuruokalautasen. Raikas graavisiika, sitruuna, smetana ja mäti ovat uskomattoman hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Graavisiikatartar

Ainekset

Graavisiika
4
(à 150 g)
tuoretta siikafileetä (suomustamatonta)
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¾
tl
sokeria
1
tl
roseepippuria
Tartariin
1
pieni
punasipuli
½
ruukkua
ruohosipulia
1
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa siirappia
1
tl
dijoninsinappia
Viimeistelyyn
ruohosipulia hienonnettuna
roseepippuria
siianmätiä

Työvaiheet

  1. Nypi siikafileistä ruodot. Ripottele fileiden päälle suola, sokeri ja kevyesti murskatut roseepippurit. Käännä fileet lihapuoli vastakkain, kääräise voipaperiin ja nosta lautasella jääkaappiin. Anna kalan suolautua jääkaapissa noin vuorokausi.
  2. Vetäise kalafileiden päältä pois ylimääräiset mausteet veitsen lappeella. Poista nahka terävällä veitsellä. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuori ja pilko punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita tartarin kaikki ainekset keskenään.
  4. Tarjoa kulhosta joulun alkuruokien kanssa tai jaa tartar ruokalusikoihin vadille. Viimeistele ruohosipulilla, roseepippurilla ja siianmädillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Rakastatko sekä pizzaa että lämpimiä voileipiä? Miksi valita, jos voi saada molemmat! Ohuista kauraleivistä saat pizzalle ihanan pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämppäripizza

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
ohutta kauraleipää
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
fetaa murennettuna
1
dl
juustoraastetta
1
tlk
säilöttyjä artisokansydämiä
125
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliivirenkaita
1
rkl
kapriksia
Päälle
versoja, yrttejä (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kolmioiksi. Asettele leipäkolmiot vierekkäin niin, että ne muodostavat pyöreän pizzan.
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyreetä. Ripottele pinnalle fetamuru ja puolet juustoraasteesta. Valuta ja puolita artisokansydämet ja viipaloi kirsikkatomaatit, levitä juustojen päälle. Ripottele pinnalle myös oliivirenkaita ja kapriksia. Levitä loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  3. Paista pizzaa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele yrteillä ja versoilla (sekä halutessasi syötävillä kukilla).

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Klassikkosalaatti parhaimmillaan! Omenalta ja seesamilta maistuvan waldorfinsalaatin sydän on majoneesikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Waldorfinsalaatti

Ainekset

400
g
juuriselleriä
2
lehtisellerin vartta
1
iso omena (esim. Granny Smith)
1
dl
saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
seesamiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
ruukku lehtisalaattia
½
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Keitä kuutioita noin 10 minuuttia.
  2. Huuhtele lehtiselleri ja leikkaa varret ohuiksi tikuiksi. Pese ja kuutioi omena. Rouhi saksanpähkinät paloiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa.
  3. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä kastike salaattiin.
  4. Lisää sinappi majoneesiin. Laita se tarjolle erilliseen astiaan.
  5. Kokoa salaatti tarjolle. Asettele salaatinlehtiä tarjoiluastian pohjalle. Kumoa salaatti päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)