Avokado ja vuohenjuusto ovat parsan ihanat makuparit. Inkiväärikastike tuo salaatille potkua.
Vuohenjuusto-parsasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa parsoista pieni pala varren alaosasta pois. Leikkaa parsat muutaman sentin pätkiksi. Kuumenna öljyä pannulla. Ruskista parsapalat nopeasti. Lorauta lautaselle balsamicoa ja pyörittele parsat siinä. Mausta suolalla.
- Halkaise avokadot. Irrota kivi. Leikkaa avokadot kuoren sisällä viipaleiksi ja irrota siivut kuoresta. Kostuta sitruunamehulla, jotta viipaleet eivät tummu.
- Revi salaatit. Halkaise kirsikkatomaatit. Poista melonin siemenet ja leikkaa hedelmäliha paloiksi.
- Viipaloi vuohenjuusto ja ruskista nopeasti kuumalla pannulla voissa.
- Yhdistä salaattiaineet ja valuta päälle kastiketta.
Inkiväärikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna salottisipuli, inkivääri ja valkosipulinkynsi.
- Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.