klo 13:54 | 23.3.2015

Avokado ja vuohenjuusto ovat parsan ihanat makuparit. Inkiväärikastike tuo salaatille potkua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Vaikeustaso
Helppo
Vuohenjuusto-parsasalaatti
Ainekset
500
g
ohutta parsaa
tilkka öljyä
2
rkl
balsamicoa
1/2
tl
suolaa
2
avokadoa
1
sitruuna
2
ruukkua
erilaista salaattia
1
rasia
kirsikkatomaatteja (250 g)
1/2
cantaloupe- tai hunajameloni
200
g
vuohenjuustoa
Työvaiheet
- Leikkaa parsoista pieni pala varren alaosasta pois. Leikkaa parsat muutaman sentin pätkiksi. Kuumenna öljyä pannulla. Ruskista parsapalat nopeasti. Lorauta lautaselle balsamicoa ja pyörittele parsat siinä. Mausta suolalla.
- Halkaise avokadot. Irrota kivi. Leikkaa avokadot kuoren sisällä viipaleiksi ja irrota siivut kuoresta. Kostuta sitruunamehulla, jotta viipaleet eivät tummu.
- Revi salaatit. Halkaise kirsikkatomaatit. Poista melonin siemenet ja leikkaa hedelmäliha paloiksi.
- Viipaloi vuohenjuusto ja ruskista nopeasti kuumalla pannulla voissa.
- Yhdistä salaattiaineet ja valuta päälle kastiketta.
Inkiväärikastike
Ainekset
2
tl
hienonnettua salottisipulia
2 1/2
cm pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
1 1/2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
ketsuppia
1
rkl
vettä
1
dl
öljyä
3
rkl
soijakastiketta
Työvaiheet
- Hienonna salottisipuli, inkivääri ja valkosipulinkynsi.
- Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.