
Sesongin hauskin frittiherkku syntyy munakoisosta, joka suikaloidaan niin, että se muistuttaa mustekalaa lonkeroineen. Nauti munakoiso kuumana ketsupin tai chilikastikkeen kanssa.
Katso video munakoison valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/CgRZ3NAIaHV/
Friteerattu munakoisomustekala
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori munakoiso. Leikkaa se pitkittäin kolmeen tai neljään osaan jättäen kuitenkin osat kannasta kiinni toisiinsa. Käännä munakoisoa leikkuulaudalla ja leikkaa toiset kolme tai neljä viiltoa pitkittäin niin, että aikaisemmista viilloista muodostuneet siivut muuttuvat suikaleiksi.
- Kaada korppujauho laakealle lautaselle ja vispaa toisella lautasella kananmuna, suola ja maissitärkkelys sekaisin.
- Pyörittele munakoiso ensin kanamunaseoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa huolellisesti. Varmista lusikalla, että kananmuna ja korppujauho löytävät tiensä kaikkialle suikaleiden väliin.
- Kuumenna rypsiöljy isohkossa kattilassa, jonne munakoiso mahtuu kokonaan. Kun öljy on noin 175 asteista, laske munakoiso varovasti öljyyn ja friteeraa sitä välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes se on kauttaaltaan kauniin ruskea.
- Siirrä munakoiso talouspaperilla päällystetylle ritilälle hetkeksi valumaan. Tarjoile vielä kuuma munakoiso ketsupin ja majoneesin kanssa.
Vinkki Koeta pitää paistoöljy koko ajan kuumana. Ison munakoison lisääminen öljyyn laskee sen lämpötilaa yllättävän paljon.
Miksi tätä pitää kutsua mustekalaksi? Friteerattu munakoiso on hyvää. Mustekalaa siitä ei saa edes villeimmissä unissa.
Ei kai tässä mustekalan makua väitetäkään kopioivan, vain sen muotoa. Ihan normaalia muissakin kuin kasvisruuissa.
Miksi resepti on merkitty vegaaniseksi, kun kerran sisältää kananmunaa?
Hei! Kiitos kommentista, tägit tähän reseptiin on nyt muokattu.
Yt, Roosa/Soppa365