
Sieniretken jälkeen paras hiukopala on voissa paistetut tatit hyvän leivän kanssa. Höystä tatit persiljasta ja valkosipulista valmistetulla persilladella ja viimeistele keltuaisella. Tämä herkku sopii myös alkupalaksi.
Paistetuista tateista saa pienellä lisäyksellä tyylikkään alkuruoan vaikka viikonlopun aterialle. Huolellisen ruskistamisen jälkeen tatit maustetaan nimittäin persilladella eli ranskalaisella hienonnetun persiljan ja valkosipulin seoksella.
Ideana on annostella pannukuumat tatit valmiiksi annoslautasille ja viimeistellä ne keltuaisella, joka sekoittuu syödessä sienten lomaan. Sitten tattiherkku onkin valmis nautittavaksi hyvän leivän kanssa.
Paistetut tatit ja persillade
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin persillade. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja ja sekoita se valkosipulin kanssa yhteen.
-
Puhdista ja viipaloi tatit. Paista niitä öljyssä pannussa käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää voi ja paista tatit kauniin ruskeiksi, noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Sekoita persillade varovasti tatteihin.
-
Jaa tatit lautasille. Erottele kananmunien keltuaiset ja laita annosten keskelle. Tarjoa leivän kanssa.
Persilladea saa valmiina kaupastakin ja silloin siinä on sopivasti suolaakin.
Suolan lisääminen itse onkin sula mahdottomuus., jos sitä jostain syystä persiljan ja raa'an valkosipulin sekaan kaipaisi.