
Tämä värikäs kasvis-munapannu on turkkilainen perinneruoka, joka taipuu niin aamupalaksi kuin päivälliseksi. Tarjoile mehevän pannuruoan lisäkkeenä leipää sekä maut yhteen kietovaa valkosipulijogurttia.
Menemen valkosipulijogurtilla
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin valkosipulijogurtti. Leikkaa valkosipuli pieneksi kuutioksi. Pilko valkosipuli myös munakasta varten ja siirrä sivuun. Sekoita kaikki jogurtin ainekset keskenään. Nosta jogurtti jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa sipulit ja paprika suikaleiksi. Viipaloi chili. Käytä chili siemenineen, mikäli pidät tulisesta ruoasta. Voit myös poistaa siemenet tai jättää chilin kokonaan laittamatta, jolloin saat ruoasta miedomman.
Leikkaa tomaatit sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Silppua persilja. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää öljyn lämmettyä sipuli, paprika, valkosipuli ja chili pannulle. Paista, kunnes kasvikset alkavat pehmentyä.
Lisää tomaatit ja hunaja. Sekoittele huolellisesti. Kun neste on haihtunut, lisää mausteet sekä puolet silputusta persiljasta.
Tee kasvisten sekaan kolme–neljä kuoppaa ruokailijoiden määrästä riippuen ja riko yksi kananmuna kuhunkin kuoppaan. Laske lieden lämpötila minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä. Jos haluat kanamunat kypsemmäksi, laita munien lisäyksen jälkeen kansi pannun päälle.
Viimeistele munakas persiljalla ja chiliviipaleilla halutessasi. Tarjoa munakkaan kanssa leipää ja valkosipulijogurttia.