Jos ruokien nimillä olisi söpöyskilpailu, voittaisi piperade taatusti. Nimestä huolimatta kyse ei ole piperryksestä, vaan rehdistä maalaisruoasta, jonka päätähtenä on paahdetut paprikat.
Moni tuntee varmasti shakshukan eli tomaattisen kananmunapannun, joka on kotoisin Lähi-Idän seudulta. Sen sijaan piperade voi olla vieraampi tuttavuus, vaikka se on vähintään yhtä herkullinen.
Piperade on ranskalainen versio tästä ruoasta, joka muuntuu niin aamiaispöytään kuin päivälliseksikin. Piperadessa paprika on suuremmassa osassa kuin tomaatti ja mausteita on hillitysti. Kun käytät paahdettuja säilykepaprikoita, valmistusaika lyhenee reilusti itse paahdettuihin verrattuna.
Päälle rikottujen munankeltuaisten on tarkoitus jäädä hieman juokseviksi, sillä piperade syödään dippaamalla siihen tuoretta leipää.
Piperade
Ainesosat
Vaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
-
Valuta paprikat ja pilko ne muutaman palaan. Hienonna valkosipulinkynnet.
-
Paista fenkolinsiemeniä ja valkosipulia öljyssä uuninkestävällä pannulla noin minuutti. Lisää paprikat, tomaatit, vesi, suola ja pippuri. Kuumenna ja hauduta keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
-
Riko munat pinnalle. Laita pannu uuniin ja kypsennä noin 5 minuuttia.
-
Hienonna päälle kevätsipulit ja basilikaa. Tarjoa lisäksi leipää.