
Jos ruokien nimillä olisi söpöyskilpailu, voittaisi piperade taatusti. Nimestä huolimatta kyse ei ole piperryksestä, vaan rehdistä maalaisruoasta, jonka päätähtenä on paahdetut paprikat.
Piperade
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
-
Valuta paprikat ja pilko ne muutaman palaan. Hienonna valkosipulinkynnet.
-
Paista fenkolinsiemeniä ja valkosipulia öljyssä uuninkestävällä pannulla noin minuutti. Lisää paprikat, tomaatit, vesi, suola ja pippuri. Kuumenna ja hauduta keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
-
Riko munat pinnalle. Laita pannu uuniin ja kypsennä noin 5 minuuttia.
-
Hienonna päälle kevätsipulit ja basilikaa. Tarjoa lisäksi leipää.