
Tuunaa lämppärit tähän päivään! Ohuet varsiparsakaalit, vuohenjuusto ja kikherneet paahtuvat leipien päällä rapean meheväksi täytteeksi.
Vuohenjuustolämppärit ja punajuurisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leipäviipaleet uunipellille. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja savupaprika majoneesiin. Voitele leivät seoksella.
- Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Halkaise varsiparsakaalit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kikherneet, kasvikset, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Jaa seos leiville.
- Murustele vuohenjuusto leiville. Kypsennä kuumassa uunissa noin 7–10 minuuttia.
- Mittaa punajuurikuutiot kulhoon. Kuori ja kuutioi omena. Hienonna persilja. Yhdistä punajuuri, omena, persilja ja majoneesi. Kääntele pinaatti lopuksi salaattiin. Tarjoa kuumien leipien kanssa.
Millaseksi majoneesi mahtaa mennä uunissa? Pitäis kai kokeilla, en oo yleensä salaatinkastikkeita ja majoneeseja ja majoneesipohjaisia ruokia paistellut. Kai tuota voisi kokeilla vaikka jo tänään, lohkoperunoiden päälle vaan majoneesia ja uuniin :)
voi voi
missä ne luonnolliset värit?
kaikissa nykyisissä kameroissa tuntuu olevan värejä säästävä linssi, sillä
kaikki nykyiset ruokakuvat ovat luonnottoman värisiä.
leipä voi olla ihan hyvää, mutta mietityttää se, että pinnalla on paljon irtonaista
tavaraa, kuinkahan noita voi syödä silleen siististi, ettei tarvi alkaa heti siivoamaan
muruja ja muita lattialta.
Itse olisin kyllä tehnyt leivät perinteisellä tyylillä ja gratinoinut täytteet juustokuorrutuksen
alle, pysyvät leivän päällä myös syödessä.