Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 120 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Uusi sunnuntairutiinisi! Jogurttimunilla ja limetti-tomaattikastikeella täytetyt tortillat eivät ole se tavanomaisin aamupala, mutta luota meihin: näihin jää koukkuun ja pahasti.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aamiaistacot

Ainekset

2
dl
kreikkalaista jogurttia
ripaus suolaa
2
kevätsipulia
1
ruukku
tuoretta korianteria
4
kananmunaa
4
kpl
pieniä maissitortilloja
voita paistamiseen
Limetti-tomaattikastike
1
punainen mieto chili
2
isoa kuorittua purkkitomaattia (noin ½ prk)
1
rkl
limetin mehua
1
tl
worcesterkastiketta
1
tl
chilikastiketta (esim. sriracha)
1
tl
sokeria
1/4
tl
savupaprikaa
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin tomaattikastike. Hienonna chili. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen
  2. kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  3. Mausta jogurtti suolalla. Hienonna kevätsipuli ja korianteri valmiiksi.
  4. Paista munia voissa keskilämmöllä, kunnes keltuainen hyytyy. Jätä toinen puoli paistamatta. Mausta munat ripauksella suolaa.
  5. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lämmitä tortillat lämpimässä pannussa molemmin puolin.
  6. Levitä tortilloille jogurttia. Laita paistettu muna päälle. Viimeistele tacot tomaattikastikkeella, kevät-sipulilla ja korianterilla.

 

Kommentit (5)

Outo nimi

Tacot? Aamiastortillahan tuo. Ei missään nimessä taco.

Vierailija

Savupaprikaa, nam! Sitä kaadan muutenkin suuhun niin että pöllyää!😆

Teme

Outo nimi: Nimenomaan taco. Tahot tehdään Meksikossa yleensä pehmeiden tortillojen sisään. Tortilla on siis se lätty ja täytettynä siitä tulee pehmeä tai rapea taco.

Tässä meksikolaisen henkilön selitys asiasta:

Tacos - are mainly made from soft corn tortillas, the hard shell variant is almost exclusive from the tex mex style. (Basically the tortilla was used much like in mid orient countries as an edible tool to eat your food. That is why most of our well known dishes are served that way) So tacos are nothing more than meat or whatever minced or sliced meat put inside a torilla..

Outo nimi

Teme: meksikolaisen henkilön selityksestäkään tuosta ei tacoa saa, sillä ohjeessa ei ole lihaa missään muodossa.

Käyttäjä12026
Seuraa 
Liittynyt7.8.2018

Nimeen omaan pehmeä taco käärittynä tortilla lettuun. Eikä tacossa ole pakko käyttää mitään lihaa vaan voi tehdä myös kalasta ja vaikka pelkästään kasviksista.  Tähän käytin cremefraisea kananmunan alla, valmista tomaattisalsa-kastiketta ja tulista chilikastiketta sen päällä ja sekä viipaloin siihen vielä avocadon ennen taittamista ja käärimistä. Tosi maukasta :-)

PLS

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lämmin ja mausteinen salaatti maistuu myös viileillä ilmoilla. Thaisalaatissa on rutkasti makua, vähän jauhelihaa ja ronskisti kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-thaisalaatti

Ainekset

3
porkkanaa
1
mango
1
punasipuli
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ps (200 g)
mungpavun ituja
1/2
pkt (200 g)
naudanjauhelihaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastike
1
rkl
sweet chili -kastiketta
Thaikastike
2
limetin mehu (1 dl)
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
3
rkl
kalakastiketta
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa mango kahteen osaan siemenen molemmin puolin. Kuori palat ja suikaloi hedelmäliha. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna thaibasilika ja huuhtele idut. Yhdistä aineet kulhossa.
  2. Tee kastike. Purista limetistä mehu, kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita pilkottujen kasvisten joukkoon.
  3. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen kiehahtaa pannussa niin, että se imeytyy paistettuun lihaan. Mausta jauheliha chiliastikkeella. Lisää se salaattiin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-katkarapukeitto

Ainekset

200
g
parsakaalia
200
g
lehtiselleriä
2
varsiselleriä
½
sipuli
8
dl
vettä
4
rkl
kalafondia
dl
ruokakermaa
300
g
lämminsavustettua lohta
100
g
sulatettuja katkarapuja
hienonnettua tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhtele parsakaali, lehtikaali ja varsiselleri. Paloittele parsakaali, viipaloi varsi. Suikaloi lehtikaali. Viipaloi varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kalafondi ja kasvikset. Keitä 8 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi ruokakerma, paloiteltu savulohi ja katkaravut. Kuumenna. Viimeistele tillillä.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 256 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisesti hyvää! Tämä retroherkku on parhaimmillaan suoraan uunista tulleena ja tirisevän kuumana, muusin ja perussinapin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Uunimakkara

Ainekset

1
pkt (500 g)
lenkkimakkaraa
125
g
emmentaljuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poista makkaroista kuori. Leikkaa 4 viiltoa kumpaankin makkaraan.
  3. Leikkaa juusto paloiksi ja täytä viillot juustolla.
  4. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa sinapin kanssa.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ajvar-kanaa uunissa
Ajvar-kanaa uunissa

Ainakin Ruotsissa kauppojen perusvalikoimaan kuuluvalla ajvar relishilla maustaa helposti nopeita arkiruokia, kuten tämä uunikana/broileri. Ohje Buffé-lehdestä.

Kaada ajvar-kastike ruskistettujen kanapalojen päälle, ripottele päälle panko-persilja-öljyseos ja paista uunissa 225 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile riisin ja keitettyjen vihreiden papujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa uunissa

Ainekset

1
kg
broilerin reisifileepaloja
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
mm
mustapippuria jauhettuna
Ajvar-kastike
2
dl
(kevyt) creme fraiche
1,5
dl
ajvar relish
1
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)
1
murskattu valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria jauhettuna
Kuorrutus
1
dl
panko
2
rkl
öljy
2
rkl
hakattu persilja

Työvaiheet

1. Laita uuni 225 asteeseen.
2. Ruskista kana nopeasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan.
3. Tee ajvar-kastike: sekoita creme fraiche, ajvar, valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa ja kaada sitten kanapalojen päälle.
4. Sekoita panko öljyn ja persiljan kanssa ja ripottele vuokaan päällimmäiseksi.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 25 minuuttia.
6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja papuja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Kommentit (2)

Vierailija

Ainakin Lidlistä saa tätä ajvaria....

Jussi Aumo
Seuraa 
Liittynyt20.1.2015

Niin ajattelin, että varmaan saa Suomestakin. Ei ollut vain minulle tuttu tuote ennen Ruotsiin muuttoa.