Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 131 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Uusi sunnuntairutiinisi! Jogurttimunilla ja limetti-tomaattikastikeella täytetyt tortillat eivät ole se tavanomaisin aamupala, mutta luota meihin: näihin jää koukkuun ja pahasti.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aamiaistacot

Ainekset

2
dl
kreikkalaista jogurttia
ripaus suolaa
2
kevätsipulia
1
ruukku
tuoretta korianteria
4
kananmunaa
4
kpl
pieniä maissitortilloja
voita paistamiseen
Limetti-tomaattikastike
1
punainen mieto chili
2
isoa kuorittua purkkitomaattia (noin ½ prk)
1
rkl
limetin mehua
1
tl
worcesterkastiketta
1
tl
chilikastiketta (esim. sriracha)
1
tl
sokeria
1/4
tl
savupaprikaa
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin tomaattikastike. Hienonna chili. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen
  2. kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  3. Mausta jogurtti suolalla. Hienonna kevätsipuli ja korianteri valmiiksi.
  4. Paista munia voissa keskilämmöllä, kunnes keltuainen hyytyy. Jätä toinen puoli paistamatta. Mausta munat ripauksella suolaa.
  5. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lämmitä tortillat lämpimässä pannussa molemmin puolin.
  6. Levitä tortilloille jogurttia. Laita paistettu muna päälle. Viimeistele tacot tomaattikastikkeella, kevät-sipulilla ja korianterilla.

 

Kommentit (5)

Outo nimi

Tacot? Aamiastortillahan tuo. Ei missään nimessä taco.

Vierailija

Savupaprikaa, nam! Sitä kaadan muutenkin suuhun niin että pöllyää!😆

Teme

Outo nimi: Nimenomaan taco. Tahot tehdään Meksikossa yleensä pehmeiden tortillojen sisään. Tortilla on siis se lätty ja täytettynä siitä tulee pehmeä tai rapea taco.

Tässä meksikolaisen henkilön selitys asiasta:

Tacos - are mainly made from soft corn tortillas, the hard shell variant is almost exclusive from the tex mex style. (Basically the tortilla was used much like in mid orient countries as an edible tool to eat your food. That is why most of our well known dishes are served that way) So tacos are nothing more than meat or whatever minced or sliced meat put inside a torilla..

Outo nimi

Teme: meksikolaisen henkilön selityksestäkään tuosta ei tacoa saa, sillä ohjeessa ei ole lihaa missään muodossa.

Käyttäjä12026
Seuraa 
Liittynyt7.8.2018

Nimeen omaan pehmeä taco käärittynä tortilla lettuun. Eikä tacossa ole pakko käyttää mitään lihaa vaan voi tehdä myös kalasta ja vaikka pelkästään kasviksista.  Tähän käytin cremefraisea kananmunan alla, valmista tomaattisalsa-kastiketta ja tulista chilikastiketta sen päällä ja sekä viipaloin siihen vielä avocadon ennen taittamista ja käärimistä. Tosi maukasta :-)

PLS

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Naiset ja herrat, saammeko esitellä kauneimman ja herkullisimman alkupalan!  Burrata-sienibruschettat hurmaa syöjän kuin syöjän.

Huom! Burratajuustoa kannattaa kysyä juusto- ja herkkukaupoista. Jos et löydä sitä, valitse puhvelinmaidosta tehty mozzarella di bufala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Burrata-sienibruschettat

Ainekset

1
l
tatteja, suppilovahveroita tai portobelloja paloiteltuina
1/2
pieni
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rosmariininoksa
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
4
viipaletta
maalaisleipää
2
palloa (à 125 g)
burrata-juustoa
2
rkl
salaattisiemensekoitusta
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannu ja lisää 1 rkl öljyä. Paista sieniä, sipulia ja rosmariinia muutama minuutti. Lisää voi ja anna seoksen lämmetä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuoriraasteella.
  2. Sipaise leipiin öljyä. Paahda ne rapeiksi toisella pannulla.
  3. Lusikoi sieniseosta ja revi burrataa leiville. Viimeistele ne siemenillä ja ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Paksu mutta ilmava fetavaahto on täydellinen pari grillatuille sienille! Pujottele sienet vuorotellen vartaisiin hedelmien ja kesäsipulien kanssa ja grillaa meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-persikkavartaat

Ainekset

1
rs (200 g)
herkkusieniä tai kantarelleja
4
litteää persikkaa (paraguayos)
4
kesäsipulia varsineen
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
½
dl
worcesterkastiketta
½
dl
öljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
Lisäksi
8
grillitikkua
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
vatkattua sitruunafetaa (ks. ohje alhaalla)
(hienonnettua persiljaa)

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut veteen likoamaan ja valmista vatkattu feta (ks. ohje alhaalla).
  2. Tee marinadi. Kuori ja raasta valkosipulit kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon. Lisää worcesterkastike ja öljy. Mausta chilillä ja suolalla ja sekoita.
  3. Halkaise isot sienet, käytä pienet kokonaisina. Puolita persikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kukin puolikas kolmeen osaan. Pätki kesäsipulit muutamaan osaan. Laita hedelmät ja vihannekset marinadiin noin 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 as-teeseen. Pujota marinoidut hedelmät ja vihannekset vartaisiin. Grillaa vartaita 10–12 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Paahda leivät grillissä kummaltakin puolelta tai uunissa noin 3–4 minuuttia.
  6. Levitä sitruunafetaa leiville ja laita lämpimät vartaat päälle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetaa
1
dl
kermaa
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
1/2
rkl
hunajaa
1
ruukku
persiljaa

Työvaiheet

  1. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja soseuta sileäksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää fetasose ja öljy ja vatkaa seos pehmeäksi.
  3. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, lisää ne hunajan kanssa juustoseokseen ja vatkaa sekaisin. Hienonna persilja, säästä osa koristeluun ja sekoita loput juustoseokseen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 628 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Koverra bataattiin kolo täytteelle. Bataattiveneistä saat mahtavan kasvisaterian, jonka voit syödä kuorineen päivineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustobataatit

Ainekset

4
(à 400 g)
bataattia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
Täyte
3
dl
bataattien sisustaa
1
pkt (200 g)
vuohenjuustoa
1
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
½
dl
saksanpähkinöitä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
muna
½
dl
timjamia hienonnettuna
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Päälle
½
dl
saksanpähkinöitä rouhittuna
balsamisiirappia

Työvaiheet

  1. Harjaa bataatit puhtaiksi. Halkaise ne ja nosta pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Sivele bataatit öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa koosta riippuen 40–60 minuuttia, kunnes bataattien sisus kypsyy napakan pehmeäksi.
  2. Koverra kolot bataattien sisuksiin. Anna jäähtyä hetki.
  3. Puolita vuohenjuustotanko ja leikkaa se viipaleiksi. Rouhi pähkinät ja viipaloi aprikoosit. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  4. Lusikoi täyte bataattien kuoriin. Ripottele päälle saksanpähkinöitä.
  5. Kuorruta bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 628 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Turkkilainen menemen maistuu maalaisleivän kera, ja pannullisesta riittää monelle. Kananmunat paistuvat ruokaisaksi aamupalaksi paprikan, tomaatin ja sipulin kanssa.

Vinkki! Jos haluat munat kypsemmiksi, laita lopussa kansi pannun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Menemen-pannu

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
vihreää paprikaa
4
kevätsipulin vartta
2
tomaattia
1
ruukku minttua
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
mustapippuria
4
munaa
1
rkl
chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Leikkaa paprikat ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja kuutioi tomaatit. Hienonna minttu.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipuleita ja paprikaa 2–3 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää tomaatit. Paista 3–5 minuutti a niin, että tomaateista irronnut neste osittain haihtuu. Lisää kevätsipulin varret, puolet mintusta ja mausteet .
  3. Tee pannulle kasvisten sekaan nelj ä kuoppaa. Riko niihin kananmunat. Laske lieden lämpö minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset hyytyvät. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi. Ripottele pinnalle loput mintut ja chilikastiketta.

Kommentit (0)