Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 245 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nämä omenasta makua saavat lettuset ovat muutakin kuin höttöhiilareita. Näiden voimin nousee niin jalka kuin rauta!

Pannarit ja letut maistuvat lähes kaikille, etenkin, kun ne tekee tämän ohjeen mukaan. Myös se tyyppi, joka on aloittanut alkuvuoden ilman herkkuja, voi hyvillä mielin syödä näitä.

Näissä pannareissa ei ole lainkaan valkoista sokeria, vaan makeus saadaan taikinaan omenasoseesta. Rakennetta ja kuituja pannaritaikinaan tuovat kaurahiutaleet ja proteiinia saadaan kananmunasta ja kotijuustosta. Mikäli kotijuustoa ei ole saatavilla, myös paneer-juusto, pehmeähkö tofu tai raejuusto sopivat mukaan.

Pannareiden päälle sopivat tuoreet hedelmät tai pakastemarjat sekä hunaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Protskupannarit

Ainekset

3
dl
kaurahiutaleita
2
kananmunaa
100
g
kotijuustoa
1
dl
omenasosetta
1
tl
leivinjauhetta
1½–2
dl
kauramaitoa
PAISTAMISEEN
öljyä
PÄÄLLE
hedelmiä, kreikkalaista jogurttia ja juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi, lisää kauramaitoa erissä niin, että saat sopivan paksuista taikinaa.

  2. Paista öljyssä lettupannun koloissa molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoa hedelmien ja kreikkalaisen jogurtin sekä juoksevan hunajan kanssa.

Kommentit (8)

Vierailija

Minkälaista on kotijuusto? Sopisiko tähän mozzarella kun ainakaan kaupoissa ei ole kotijuustoa näillä maailman kolkilla. Vai onko kotijuusto kotona tehtyä juustoa?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa! Kotijuusto on lohkeava, tuorejuustotyyppinen juusto. Se kannattaa tässä reseptissä korvata vaikka raejuustolla tai ricottalla.

Pannari

Jos pannari paistetaan lettupannussa, eikö kyse ole letuista? Englannin kielen vaikutus sotkee otsikossa.

Vierailija

Selvästi vähän isompia lettuja.

Plätty

Kauramaito pilasi maun totaalisesi. On kuin vettynyttä leipää läträisi. Myös kaikki nuo eksoottiset hedelmät tulevat paitsi kalliimmaksi kuin wanha kunnon mansikkahillo + kermavaahto, mutta pilaavat maun.

Lätyt on lättyjä

Kyllähä oikeat lätyt on tehty jahoista ja lehemän maidosta. Heittää kourallisen pähkinöitä suuhun paiston yhteydessä niin saa protskut.
Lättyihin protskuja ei piä yrittääkkään sekottaa :)

Vierailija

Ei ole olemassa kauramaitoa se on kaurajuomaa, ei maidon kanssa mitään tekemistä.

Mitä järkeä

Jos ny t vaan laittais sitä sokeria vähän ( korvaa hunajan lettujen päällä) ja sitten sitä omenahilloa lettujen päälle. Kummaa vekslausta. Ei ne ole sen enempää terveellisiä riippuen siitä mihin kohtaa tai jmissä järjestyksessä ne suuhun ja siis lettuihin laitetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren haukipata

Ainekset

500
g
ruodonta haukifileetä
½
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1–2
rkl
harissatahnaa
2
prk (à 390 g)
tomaattimurskaa
1–2
dl
vettä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
tl
yrttisekoitusta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi fileet kuiviksi ja mausta suolalla.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä padassa 5 minuuttia. Lisää harissa.

  3. Kumoa tomaattimurskat joukkoon. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää pataan. Valuta kikherneet ja lisää ne pataan yhdessä oliivien kanssa. Mausta yrteillä ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  4. Paloittele haukifileet ja lisää ne pataan. Hauduta kannen alla 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin, ohran tai kauran kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kalalajina kestävää ja uusiutuvaa muikkua voisi syödä Suomessa enemmänkin. Pannumuikut voi tarjota modernisti kulhomuodossa perunamuusin ja hapankaalin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muikkubowl

Ainekset

500
g
puhdistettuja muikkuja
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
porkkanaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
vettä
2
tl
sokeria
2
dl
hapankaalila
JOGURTTI-TILLIKASTIKE
2
dl
maustamatonta jogurttia
¼
ruukku tilliä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
voita
2
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
½
l
valmista perunamuusia

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja kuivaa muikut. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

  2. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon etikka, vesi ja sokeri. Anna maustua.

  3. Kumoa jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon tilli. Lisää sinappi, hunaja ja pippuri.

  4. Paista muikut pannussa voi-öljy-seoksessa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

  5. Lämmitä perunamuusi ja jaa se kulhoihin. Laita päälle porkkanaa, hapankaalia ja muikut. Tarjoa lisäksi jogurttikastiketta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Umamista makua huokuva sieniliemi valmistuu kuivatuista sienistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 1,2 l valmista lientä
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Sieniliemi

Ainekset

1
sipuli
1
keskikokoinen purjo
1
juuripersija
2
rkl
rypsiöljyä
4
dl
kuivattuja sieniä (suppilovahveroita, tatteja, orakkaita)
2
l
vettä
1
rosmariinin oksa
5
viherpippuria

Työvaiheet

  1. Lohko sipuli kuorineen. Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele huolellisesti ja paloittele muutaman osaan. Pese juuripersilja ja lohko se.

  2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää sipulit. Paista, kunnes lohkot ovat saaneet väriä. Lisää loput kasvikset ja kuullota 10 minuuttia.

  3. Lisää kuivatut sienet, vesi, rosmariini ja pippurit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen noin tunti.

  4. Siivilöi liemi ja jatka keittämistä ilman kantta 30 minuuttia, kunnes liemi on hieman sakeutunut.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Eteläitalialaisesta sardiinipastasta poimitut maut toimivat myös kotoisan savusilakan kanssa. Silakan sijaan voi pastaan laittaa mitä tahansa muuta savukalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakkapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
400
g
savusilakoita
½
dl
oliiviöljyä
1
prk (35 g)
kapriksia
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista tarvittava määrä mehua.

  2. Poista silakoista halutessasi nahka ja ruodot. Paloittele silakat.

  3. Kaada öljy pannulle, lisää valkosipuli ja lämmitä matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  5. Lisää pannulle kaprikset liemineen sekä mustapippuri. Kuumenna ja lisää silakat. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu.

  6. Kauhaise pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kastike, lisää keitinvettä tarvittaessa. Hienonna päälle persiljaa.

Kommentit (0)