Helsingin Sanomat on lisännyt 391 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Granolaa on helppo valmistaa itse. Tässä versiossa maistuvat maapähkinävoi ja paahdettu manteli. Nauti jogurtin ja hunajalla maustettujen puolukoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteligranolaa, survottua hunajapuolukkaa ja jogurttia

Ainekset

3
dl
kaurahiutaleita
2
dl
kokonaisia manteleita rouhittuna
1
dl
mantelilastuja
½
dl
maapähkinävoita
1
rkl
öljyä
½
dl
hunajaa
¼
tl
suolaa
Survotut hunajapuolukat
2
dl
puolukoita
3
rkl
hunajaa
Lisäksi
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Levitä kaurahiutaleet, rouhitut mantelit ja mantelilastut leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita maapähkinävoi, öljy, hunaja ja suola keskenään, lisää seos pellille ja sekoittele kaurahiutaleiden ja mantelien joukkoon. Levitä granolaseos mahdollisimman tasaisesti pellille.
  3. Paista granolaa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Sekoittele puolessa välissä paistamista, ja tarkkaile paistumista ettei granola ruskistu liikaa. Lusikoi hyvin jäähtynyt granola kannelliseen rasiaan. Granola säilyy huoneenlämmössä noin kuukauden.

  4. Survo puolukat kulhossa esimerkiksi perunasurvimella. Lisää hunaja. Nosta purkkiin. Survos säilyy jääkaapissa noin viikon.

  5. Nostele annoskulhoihin turkkilaista jogurttia, survottua hunajapuolukkaa ja manteligranolaa. Nauti heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Mulla ainakin palo jo viidentoista minuutin jälkeen 175 asteessa…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Satokauden salaattikulhossa rouskuvat omenat, pähkinät ja punakaali. Hapokas omena tuo juuri sopivaa särmää täyeläiseen kvinoasalaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sataybroileri-kvinoasalaatti

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
2
hapahkoa omenaa
1
limetti
½
kurkku
pieni pala punakaalia
¼
tl
suolaa
tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
SATAYKASTIKE
4
rkl
maapähkinävoita (rouheista)
1
prk (160 ml)
kookoskermaa
1
rkl
punaista thaicurrytahnaa
1
rkl
tamarinditahnaa
1
tl
soijakastiketta
YRTTIKVINOA
4
dl
kvinoaa
8
dl
kasvislientä
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
TARJOILUUN
limettiä, kesäsipulin varsia, seesamiöljyä, pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kvinoa. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä lämpimällä vedellä. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Kumoa joukkoon kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita kypsän kvinoan joukkoon öljy ja hienonna joukkoon korianteri.

  2. Tee kastike. Laita maapähkinävoi, kookoskerma, currytahna, tamarindi ja soija kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä ilman kantta välillä sekoitellen muutama minuutti.

  3. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Paista niitä pannulla öljyssä keskilämmöllä 5–10 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada puolet sataykastikkeesta kulhoon ja pyörittele broilerit siinä. Viipaloi broilerit.

  4. Huuhtaise omenat ja viipaloi ne. Purista päälle limettimehua.

  5. Suikaloi kurkku. Leikkaa kaali ohuenohuiksi viipaleiksi. Lisää kaalille hieman suolaa ja rutistele kaalia.

  6. Laita kulhon pohjalle keitettyä kvinoaa. Nosta päälle broileria, omenaa, kurkkua ja kaalia. Lisää loput pähkinäkastikkeesta, kaali ja yrtinoksat.

  7. Viimeistele limetillä, hienonnetulla sipulilla, seesamiöljyllä ja suola- tai maapähkinöillä.

Vinkki Voit oikaista käyttämällä kaupan valmista satay-kastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on vihreyttä koko lautasen edestä. Pehmeät salaatinlehdet, rouskuvat kasvikset ja kermainen avokado muodostavat herkullisen kombon. Kastiketta saa annoksessa olla reilusti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Green goddess -salaatti

Ainekset

1
pieni keräsalaatti
250
g
valkokaalia
2
dl
herneitä (tuore tai pakaste)
2
syöntikypsää avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
1
pieni fenkoli
VIHREÄ KASTIKE
1
ruukku korianteria
3
tuoretta ranskalaisen rakuunan oksaa
5–7
ruohosipulinvartta
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
¾
dl
rypsiöljyä
dl
majoneesia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Revi salaatinlehdet vadille. Suikaloi kaali. Sulata herneet tarvittaessa tai perkaa ne paloista. Viipaloi avokadot ja purista päälle sitruunamehua. Suikaloi fenkoli. Laita kasvikset salaatin päälle.

  2. Saksi korianteri monitoimikoneen kulhoon. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ruohosipuli. Paloittele valkosipulinkynsi ja purista sitruunamehu. Soseuta kastikkeen ainekset majoneesia lukuun ottamatta monitoimikoneessa. Lisää majoneesi sekoittaen.

  3. Annostele kastiketta reilusti salaatin päälle ja pöyhi omalla lautasella kunnolla sekaisin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Turkulaisen Kerttu-ravintolan pasta on saanut nimensä tyyriiden ravunpyrstöjen myötä. Ravintolassa sama pasta ilman rapuja on saanut nimen "Opintotukea odotellessa". 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuun 1. spagetti

Ainekset

2
rs (à 330/170 g)
kypsiä jokiravunpyrstöjä
6–8
keskikokoista valkosipulinkynttä
2
tuoretta punaista chiliä
1
ruukku persiljaa
500
g
spagettia
2
dl
rypsiöljyä
1–2
rkl
persillade-mausteseosta (Santa Maria)
LISÄKSI
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Valuta ravunpyrstöt siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.

  2. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl / 1 l vettä).

  3. Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja lisää valkosipuli, chili ja persillade-mausteseos. Kuullota, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta spagetti ja sekoita kuuma öljyseos pastan joukkoon joko pannulla tai kattilassa.

  5. Lisää puolet persiljasta ja kaikki ravut. Kuumenna vain sen verran, että ravut kuumenevat.

  6. Jaa annokset lautasille, raasta päälle parmesaania ja lisää loput persiljasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suklaamannasuurimot, sula suklaa ja tumma kaakaojauhe pitävät huolen, että tässä puurossa riittää makua. Vadelmat kannattaa painella tiheän siivilän läpi, jos ei halua siemeniä hampaiden väleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-suklaapuuro

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
8
dl
maitoa
2
dl
suklaamannasuurimoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
¼
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos haluat puurosta sileän, painele sose vielä siivilän läpi kulhoon.

  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja suola joukkoon. Kypsennä välillä sekoittaen 7–8 minuuttia.

  3. Sekoita joukkoon vadelmasose ja laita puurokattila kylmävesihauteeseen.

  4. Rouhi suklaa hienoksi muruksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jaa tarjoilukulhoihin ja koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)