Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3412 reseptiä.
Linkitetty 268 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Saammeko esitellä: menemen eli turkkilainen shakshuka! Tomaatti-paprikasoosissa kypsyneet kananmunat ovat täydellistä brunssiruokaa.

Menemen eli turkkilainen shakshuka on täydellinen kylmän vuodenajan brunssiruoka. Pehmeäksi paistetussa paprika-tomaattisoosissa kypsentyvät kananmunat ovat ihanteellisia leivän dippaamiseen.

Tomaatit kaltataan eli niistä poistetaan kuori, jotta kastike on mahdollisimman pehmeää ja tasaista. Vihreät paprikat antavat kastikkeeseen pientä särmää. Pannulla pehmenneeseen soosiin tehdään kananmunille kolot, joissa niiden annetaan hyytyä juuri sopivasti.

Menemeniä ei mausteta vahvasti, vaan tomaatin ja paprikan annetaan päästä oikeuksiinsa. Parhaimmillaan tämä turkkilainen herkku on, kun pannu nostetaan keskelle pöytää tuoreen leivän kera kaikkien jaettavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Menemen eli turkkilainen shakshuka

Ainekset

4
kananmunaa
6
tomaattia
4
vihreää turkkilaista suippopaprikaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Varmista, että kananmunat ovat huoneenlämpöisiä.
  2. Kalttaa tomaatit. Tee tomaattien kantaan veitsellä ristiviilto. Laita tomaatit kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä kylmässä vedessä. Irrota kuoret vetämällä.
  3. Leikkaa paprikat ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuullota paprikoita öljyssä valurautapannussa muutama minuutti. Lisää tomaatit ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta seos suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  4. Tee kastikkeeseen kolot ja riko munat niihin. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia, kunnes munat ovat melkein kypsiä.

Kommentit (4)

Tommi39

Keitä tomaatteja minuutti ja poista kuori..

Shaksukan ja sen eri variaatioiden tarkoitus on nimenomaan olla helppo
aamiaisruoka. Joten koko homman idea lähtee tuossa.. purkillinen säilöttyjä tomaatteja tai sitten vain tuoreita tomaatteja puolitettuina sekaan..

Vierailija

Tämä ei ole turkkilainen versio, tämä on marokkolainen.
Turkkilainen on lihalla

Vierailija

Toi ei ole aito menemen. Siitä puuttuu biber salçası, sipuli, vihreä chili. Eikä turkkilaiset laita sokeria siihen. Anoppi sanoi ettei tuo ole oikea menemen. (hän on turkkilainen)

Vierailija

Turkki on suuri väkirikas maa ja varmasti mummon lihapullat maistuvat joka kodissa vähän erilaisilta sielläkin. Ja ne ovat niitä aitoja oikeita makuja! Biber salçasi sopii niille jotka pitävät vahvasta chilin mausta. Meillä sirotellaan pul biberiä päälle, tulee mukava miedompi maku. Joissakin ohjeissa munat vispataan sekaisin ennen kuin kaadetaan pannuun. Tässä ja joissakin ohjeissa ne laitetaan kuppiin kypsymään kokonaisina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 336 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Lempeistä lempein uunikaurapuuro saa kauniin hillasilmän.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3½ t
Vaikeustaso
Helppo

Hitaasti haudutettu kaurapuuro

Ainekset

4
dl
isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita
3
dl
vettä
½
tl
suolaa
5–6
dl
täysmaitoa
25
g
voita
LISÄKSI
5
dl
lakkoja (pakaste tai tuore)
2
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa hiutaleet uunivuokaan. Sekoita joukkoon kiehuva vesi ja suola. Peitä vuoka foliolla ja laita se 100-asteiseen uuniin hautumaan tunniksi.

  2. Lisää puuroon maito ja voi. Laita puurovuoka syvälle uunipellille ja täytä pelti vedellä. Hauduta puuroa uunissa vesihauteessa toinen tunti.

  3. Nosta uunin lämpötila 120 asteeseen. Voit lisätä puuroon tarvittaessa tilkan maitoa. Kypsennä vielä 30 minuuttia.

  4. Sulata pakastetut lakat. Sekoita marjoja ja sokeria kulhossa niin, että marjat mehustuvat. Tarjoa puuron kera. Lisää halutessasi voisilmä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.