Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Aamiainen meksikolaisittain! Kasaa maissitortillan päälle kananmunaa, papumuhennosta ja vihreää salsaa. Tästä annoksesta riittää kahdelle.

Mitä tarjoaisi viikonloppuvieraille aamiaiseksi? Jos haluat sen olevan vähän tuhdimpaa, tai jotain muuta kuin kahvia ja sämpylöitä, tee kananmunatortilloja meksikolaistyyliin.

Huevos rancheros -aamiaisherkussa tortillan päälle kerrostellaan papumuhennosta, yrteistä surautettua salsaa, avokadoa ja paistettua kananmunaa. Voit helposti monistaa ohjeen annosta ruokailijoiden määrän mukaan. Valmistukseen menee kuitenkin vain parikymmentä minuuttia, sillä esimerkiksi kastikkeita voi tehdä samalla kertaa reilummin.

Jotta meksikolaiselämys olisi täydellinen, käytä pohjina pieniä aitoja maissitortilloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillat huevos rancheros

Ainekset

Papumuhennos
2
dl
kidneypapuja (säilyke)
1
valkosipulinkynttä
puolikas
sipuli
1
tl
öljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
rasia
kirsikkatomaatteja
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Vihreä salsa
1
ruukku
korianteria
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
limetin mehu
1
rkl
öljyä
1
vihreä jalapeno
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
1
avokado
2
munaa
4
pientä maissitortillaa
srirachaa
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita salsasta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi.

  2. Valuta pavut liemestään. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Paista sipuleita muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää pavut, savupaprika ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.

  3. Viipaloi avokado. Paista munat tilkassa öljyä pannulla. Kuumenna tortillaletut joko pannulla tai uunissa.

  4. Lado lettujen päälle papumuhennosta, avokadoa, paistettua munaa, vihreää salsaa ja sriracha-kastiketta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeäksi paahdettu myskikurpitsa sopii mainiosti ranskalaisen quichen täytteeksi. Valitse piirakkaan maukas juusto, joka antaa vastapainoa makealle kurpitsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsaquiche

Ainekset

½
dl (40 g)
hasselpähkinää jauhettuna
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
½
pieni purjo
150
g
maukasta juustoa (esim. Appenzeller)
1
rkl
timjamia tai rosmariinia hienonnettuna
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
kananmunaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienok­si. Yhdistä pähkinäjauhe, vehnäjauhot, suo­la ja voi, nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo, painele se kiekoksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese tai kuori ja viipaloi kurpitsa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Levitä palat leivinpape­rille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda uu­nissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla tasai­seksi levyksi (Ø n. 30 cm). Pingota leivin­paperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Nosta taikina vuokaan kaulimen avulla ja siisti taikinan reunat veitsellä 3–4 cm:n kor­keudelle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapis­sa puoli tuntia.

  4. Laita leivinpaperipala pohjataikinan pääl­le ja painoksi esimerkiksi kuivattuja hernei­tä. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, jatka paistamista 5 minuuttia.

  5. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota sitä halutessasi öljyssä pannussa muutama minuutti.

  6. Raasta juusto ja hienonna yrtti. Sekoita juusto, yrtti, kerma, ranskankerma, munat ja pippuri keskenään.

  7. Levitä purjot ja kurpitsat esipaistetulle pohjalle ja juusto-kermatäyte niiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 mi­nuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka foliolla.

Vinkki Lisää täytteeseen hienonnettua kink­kua tai paistettua pekonia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kaalikääryleiden makoisa kasvistäyte syntyy linsseistä ja sienistä. Kun täyte on jo kääriessä kyp­sä, kääryleitä ei tarvitse paahtaa pitkään ja ne säilyvät raik­kaan vihreinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kasviskaalikääryleet

Ainekset

1
savoijinkaali
Täyte
(5
dl
kaalia hienonnettuna)
2
dl
punaisia linssejä
350
g
juureksia (esim. porkkanaa ja selleriä)
½
purjo
1
l (250 g)
kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
4
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
siirappia
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Liemi
5
dl
vettä
1
dl
valkoviiniä
1
kasvisliemikuutio
5
dl (n. 125 g)
kantarelleja tai suppilovahveroita
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

  1. Koverra kaalista kanta veitsellä ja erotte­le lehdet varovasti toisistaan. Ota sivuun 10 isoa ehjää lehteä. Hienonna loppu kaali ja kanta täytettä varten.

  2. Ryöppää isoja kaalinlehtiä muutama ker­rallaan suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä), noin 2 minuuttia. Nosta lehdet kulhoon jääveteen tai jäähdytä siivi­lässä juoksevan kylmän veden alla. Ota 1 litra keitinvettä talteen ja keitä siinä linssejä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta.

  3. Kuori ja raasta juurekset, hienonna purjo ja pilko sienet. Paista juureksia, purjoa ja kaalia isossa paistinpannussa öljyssä 5 mi­nuuttia. Lisää sienet ja paista vielä 5–8 mi­nuuttia niin, että sienistä irronnut neste haih­tuu. Lisää siirappi ja mausteet. Paista vielä 5 minuuttia. Sekoita paistos linssien joukkoon.

  4. Levitä kaalinlehdet työpöydälle. Ohen­na lehtiruoti veitsellä tai pehmennä sitä kaulimella.

  5. Lusikoi täyte lehdille ja rullaa kääryleiksi. Laita uunivuokaan saumapuoli alaspäin.

  6. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Kaada kuuma liemi vuokaan kääryleiden päälle. Peitä foliolla ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ota folio pois, lusikoi lientä vuo­asta kääryleiden päälle ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia. Valele lientä kääryleille pari kertaa kypsennyksen aikana.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä resepti on todellinen arki-iltojen pelastus. Tuoregnocchit kylpevät ruskistetussa voissa pekonin, pinaatin ja sitruunanmehun kanssa. Rapea pähkinärouhe ja raastettu parmesaani sopii tämän annoksen viimeistelyyn kuin nenä päähän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistetulla voilla höystetyt gnocchit

Ainekset

1
ps (250 g)
tuoregnoccheja
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta
pekonia tai pancettaa
1
ps (60 g)
salaattipinaattia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinää
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpiminä.
  2. Kuutioi voi. Laita se pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Ota hetkeksi sivuun.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pekonin kanssa pannulla kypsäksi.
  4. Yhdistä valutetut gnocchit, pekoni-valkosipuliseos, ruskistettu voi, pinaatti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Viimeistele pähkinöillä ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Pyöräytä vihanneslokeron jämistä ja nuudeleista herkullinen salaatti. Inkiväärivinegretti sitoo maut ihanasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jämänuudelisalaatti ja inkiväärivinegretti

Ainekset

200
g
nuudeleita
7
dl
kasviksia (esimeriksi paprikaa, punakaalia, sokeriherneitä, porkkanaa)
Inkiväärivinegretti
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
rypsiöljyä
¼
dl
omenaviinietikkaa
2
tl
hunajaa
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Tee inkiväärivinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Pilko tai suikaloi kasvikset.

  3. Sekoita inkiväärivinegretistä osa nuudeleiden joukkoon. Kääntele nuudelit ja kasvikset keskenään. Pirskota vielä päälle vinegrettiä.

Kommentit (0)