
Kesäinen toast lastataan grillissä paistetuilla tomaateilla ja viimeistellään oliiviyrtillä. Oliiviyrtti maistuu nimensä mukaisesti oliiveilta ja sopiikin erinomaisesti välimerellisten ruokien maustajaksi.
Tomaatti-oliiviyrttitoast
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmistele ensin kirsikkatomaatit. Puolita tomaatit ja laita ne leikkauspinta ylöspäin foliovuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta basilikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Grillaa epäsuoralla lämmöllä n. 15 minuuttia kannen alla, kunnes tomaatit ovat sopivan pehmeitä.
-
Valmista tomaattien kypsyessä mascarponelevite. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista tilkka mehua. Mausta mascarpone sitruunankuorella ja -mehulla, suolalla ja pippurilla.
-
Sipaise leiville öljyä. Grillaa leipiin kaunis väri ja rapea pinta.
-
Levitä mascarponeseos leiville. Lisää oliiviyrtti ja grillatut tomaatit. Koristele halutessasi syötävillä kukilla, tillillä ja pinjansiemenillä.