Myös Japanissa parsa tuo kevään pöytään. Tässä ohjeessa parsat saavat pintaansa tofua ja misokastiketta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2-4
15 min
Helppo
Parsaa ja tofua
Ainesosat
2
nippua (à 500 g)
vihreää parsaa
300
g
pehmeää tofua
1
dl
seesaminsiemeniä
1½
dl
bbq-misokastiketta (esim. Yutaka)
1
sitruuna lohkoina
(suolaa)
Vaiheet
- Leikkaa parsojen kovat kannat pois. Kuori parsat puolesta välistä alaspäin.
- Soseuta tofu sauvasekoittimella. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa noin 3 minuuttia. Laita siemenet sivuun.
- Lisää pannuun sen verran vettä, että parsat peittyvät. Keitä parsoja erissä noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Nosta kypsät parsat tarjoiluvadille.
- Lisää tofu, misokastike ja seesaminsiemenet kypsien parsojen päälle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Anna ruokailijoiden maustaa annoksensa sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa parsat esimerkiksi sobanuudelien kanssa.
Vinkki Voit käyttää bbq-misokastikkeen sijaan tavallista misoa, jonka maustat sitruunamehulla ja seesamiöljyllä.