Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 198 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Fetan lisäksi kannattaa kokeilla vaahdottaa myös muita pehmeitä juustoja, kuten ricottaa. Pinjansiemenet ja tuore minttu tuovat säväyksen muutoin mietoon makumaailmaan.

Nämä grillatut kesäkurpitsat onnistuvat myös sisällä pannulla paistaen.

Valitse mahdollisimman pieniä kesäkurpitsoita, jotka voit vain puolittaa pituussuunnassa. Saat ne grillissä pysymään napakoina helpommin kuin pyöreät viipaleet.

Ennen kesäkurpitsoiden grillaamista kannattaa valmistaa kuohkea ricotta, jonka päälle kasvikset ladotaan. Ricottaa vatkataan öljytilkan kanssa, ja kun se on muuttunut kuohkeaksi, se saa makua hunajasta ja mausteista.

Lisämakua tämä kasvislisuke saa paahdetuista pinjansiemenistä, jotka sekoitetaan rusinoiden ja balsamicon kanssa herkulliseksi rapean-sitkeäksi viimeistelyksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 pikkuannosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kesäkurpitsa ja ricottavaahto

Ainekset

2–3
(600 g)
pientä kesäkurpitsaa
1
tl
sormisuolaa
1
rkl
oliiviöljyä
VAAHDOTETTU RICOTTA
1
prk (250 g)
ricottajuustoa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
(maitoa tai kermaa)
PINJANSIEMENRIPOTE
4
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
keltaisia rusinoita
2
rkl
oliiviöljyä
rkl
valkoista balsamicoa
TARJOILUUN
1
kesäpunasipuli varsineen
mintunlehtiä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin ricottavaahto. Vaahdota ricottaa ja öljyä sähkövatkaimella noin 2 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Ohenna halutessasi maidolla tai kermalla.

  2. Paahda pinjansiemeniin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Kumoa siemenet kulhoon. Sekoita joukkoon rusinat, oliiviöljy ja balsamico.

  3. Kuumenna grilli. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin puoliksi (jos kesäkurpitsat ovat isoja, leikkaa ne lanteiksi). Mausta suolalla. Sivele pintaan 1 rkl oliiviöljyä. Paista grillissä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

  4. Levitä ricottavaahto tarjoilulautaselle. Nosta päälle kesäkurpitsat ja pinjansiemenseos. Leikkaa pinnalle ohuita punasipulirenkaita. Viimeistele mintulla ja mustapippurilla.

Vinkki Voit maustaa ricottavaahdon halutessasi hienonnetuilla yrteillä, kuten ruohosipulilla tai timjamilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.