Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3258 reseptiä.
Linkitetty 172 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Fetan lisäksi kannattaa kokeilla vaahdottaa myös muita pehmeitä juustoja, kuten ricottaa. Pinjansiemenet ja tuore minttu tuovat säväyksen muutoin mietoon makumaailmaan.

Nämä grillatut kesäkurpitsat onnistuvat myös sisällä pannulla paistaen.

Valitse mahdollisimman pieniä kesäkurpitsoita, jotka voit vain puolittaa pituussuunnassa. Saat ne grillissä pysymään napakoina helpommin kuin pyöreät viipaleet.

Ennen kesäkurpitsoiden grillaamista kannattaa valmistaa kuohkea ricotta, jonka päälle kasvikset ladotaan. Ricottaa vatkataan öljytilkan kanssa, ja kun se on muuttunut kuohkeaksi, se saa makua hunajasta ja mausteista.

Lisämakua tämä kasvislisuke saa paahdetuista pinjansiemenistä, jotka sekoitetaan rusinoiden ja balsamicon kanssa herkulliseksi rapean-sitkeäksi viimeistelyksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 pikkuannosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kesäkurpitsa ja ricottavaahto

Ainekset

2–3
(600 g)
pientä kesäkurpitsaa
1
tl
sormisuolaa
1
rkl
oliiviöljyä
VAAHDOTETTU RICOTTA
1
prk (250 g)
ricottajuustoa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
(maitoa tai kermaa)
PINJANSIEMENRIPOTE
4
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
keltaisia rusinoita
2
rkl
oliiviöljyä
rkl
valkoista balsamicoa
TARJOILUUN
1
kesäpunasipuli varsineen
mintunlehtiä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin ricottavaahto. Vaahdota ricottaa ja öljyä sähkövatkaimella noin 2 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Ohenna halutessasi maidolla tai kermalla.

  2. Paahda pinjansiemeniin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Kumoa siemenet kulhoon. Sekoita joukkoon rusinat, oliiviöljy ja balsamico.

  3. Kuumenna grilli. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin puoliksi (jos kesäkurpitsat ovat isoja, leikkaa ne lanteiksi). Mausta suolalla. Sivele pintaan 1 rkl oliiviöljyä. Paista grillissä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

  4. Levitä ricottavaahto tarjoilulautaselle. Nosta päälle kesäkurpitsat ja pinjansiemenseos. Leikkaa pinnalle ohuita punasipulirenkaita. Viimeistele mintulla ja mustapippurilla.

Vinkki Voit maustaa ricottavaahdon halutessasi hienonnetuilla yrteillä, kuten ruohosipulilla tai timjamilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3256 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Parsa ja retiisit tekevät siikacrudosta sopivan alkuruoan pääsiäispöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen siikacrudo

Ainekset

400
g
siikafileetä
1
(luomu)sitruuna
1
tl
sormisuolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
1–2
retiisiä
2
vihreää parsaa
1
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
kapriksia
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista siikafileestä ruodot. Jos käytät järvestä pyydettyä villisiikaa, pakasta sitä -20 asteessa vähintään 24 tuntia. Kasvatettua tai merestä pyydettyä siikaa ei tarvitse jäädyttää, mutta pidä sitäkin pakastimessa 15 minuuttia, jotta se on helpompi leikata. Laita myös tarjoiluastia hetkeksi pakastimeen.

  2. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi ja purista mehu.

  3. Leikkaa kala ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja nosta tarjoiluvadille.

  4. Pirskottele kalalle sitruunamehua. Ripottele päälle sitruunankuorta, suolaa ja pippuria. Anna maustua noin 5 minuuttia.

  5. Viipaloi retiisit. Höylää parsasta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Nosta ne kalan päälle. Lisää kaprikset ja hienonna päälle lehtipersilja. Viimeistele valuttamalla pinnalle hieman oliiviöljyä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3256 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kevätkaali ja laukka sopivat broilerin lisukkeeksi tai nautittavaksi sellaisenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileria, kevätkaalia ja karhunlaukkaa

Ainekset

20
lehteä (noin 20 g) karhunlaukkaa
4
rkl
oliiviöljyä
1
varhaiskaali
1
pieni purjo
1
l
herneenpalkoja
50
g
voita
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
4
broilerin paistileikettä
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele laukat. Soseuta sauvasekoittimen kulhossa 5 laukanlehteä ja öljy.

  2. Suikaloi kaali. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Riivi herneet.

  3. Kuumenna iso pannu, lisää voi ja purjo. Paista purjoa 1–2 minuuttia ja lisää kaalisuikaleet. Anna kaalin kuumentua 1–2 minuuttia. Kaada joukkoon viini ja lisää herneet. Keitä kunnes viini haihtuu. Lisää ranskankerma, laukat ja mausteet. Sekoita hyvin.

  4. Paista broilerit kypsiksi kuumassa öljyssä. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta broilerit sitruunankuoriraasteella ja -mehulla, suolalla ja pippurilla.

  5. Kokoa annokset. Höystä laukkaöljyllä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3256 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gremolatalohi ja -perunat

Ainekset

600
g
ruodotonta lohifileetä
800
g
pieniä kiinteitä perunoita
3
rkl
oliiviöljyä
½
tl
hienoa merisuolaa
GREMOLATA
2
ruukkua lehtipersiljaa
1–2
valkosipulinkynttä
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
dl
mietoa oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee neljäksi annospalaksi leivinpaperin päälle pellille.

  2. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Lisää perunat pellille lohipalojen ympärille. Pirskota öljy ja suola tasaisesti lohipaloille ja perunoille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  3. Hienonna persilja ja valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista tarvittava määrä mehua. Sekoita kaikki gremolatan ainekset keskenään. Voit halutessasi murskata ainekset tahnamaiseksi morttelissa.

  4. Nosta kypsä lohi-perunapelti uunista ja lusikoi gremolata päälle.

Vinkki Gremolata on perinteisesti hakkelusta, mutta tässä se korvaa kastikkeen, joten oliiviöljyä ja sitruunamehua on reilummin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3256 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Parmesaanin ja pankojauhon yhdistelmä tuottaa broilerille rapeimman ja maukkaimman leivityksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat broilerinleikkeet ja basilikapavut

Ainekset

1
dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1
dl
pankojauhoja
2
kananmunaa
600
g
maustamattomia broilerin ohutleikkeitä
KAPRISMAJONEESI
1
rkl
kapriksia
2
dl
majoneesia
BASILIKAÖLJY
1
ruukku basilikaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
2
rkl
voita paistamiseen
600
g
vihreitä papuja (pakaste)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastikkeet. Hienonna kaprikset ja sekoita ne majoneesiin. Soseuta basilikaöljyn ainekset sauvasekoittimella.

  2. Raasta parmesaani syvälle lautaselle ja sekoita joukkoon pankojauhot. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.

  3. Kasta broilerinleikkeet yksi kerrallaan ensin kananmunaan ja sitten pankojauhoseokseen. Paista voissa ruskeiksi noin 2 minuuttia molemmin puolin.

  4. Kun leikkeet paistuvat, keitä jäisiä papuja kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja sekoita basilikaöljy kuumien papujen joukkoon.