Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Alkuruuat
Keitot
Gluteeniton
8:00 | 18.7.2018

Fenkoli-jogurttikeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Jogurtti-fenkolikeiton voi nauttia kylmänä tai kuumana. Joka tapauksessa se on supermaukas. Soppa viimeistellään rapsakalla kevätsipulilla, raikkaalla mintulla ja tilkalla tujakkaa harissaöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Keskivaikea

Fenkoli-jogurttikeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
l
paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1
kananmuna
1
rkl
maissitärkkelystä
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
dl
säilykelinssejä
2
kevätsipulinvartta
2
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
harissaöljyä
Harissaöljy
1
valkosipulinkynsi
1
dl
öljyä
1/2
tl
fenkolinsiemeniä
2
rkl
harissatahnaa

Vaiheet

  1. Tee ensin harissaöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää valkosipuli ja fenkolinsiemenet öljyyn. Kuumenna noin 30 sekuntia ja ota kattila liedeltä. Sekoita harissa öljyyn ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Hienonna kevätsipulit, kuoritut valkosipulinkynnet ja fenkoli.
  3. Laita vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hienonnetut kasvikset liemeen ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  4. Yhdistä kulhossa jogurtti, kananmuna ja maissitärkkelys. Sekoita. Ota kauhallinen kuumaa kasvislientä ja sekoita se jogurttiseokseen voimakkaasti vatkaten.
  5. Kaada jogurttiseos poreilevaan liemeen ja sekoita hyvin. Lisää kuivattu minttu, suola ja pippuri. Hauduta 5–8 minuuttia välillä sekoittaen.
  6. Valuta linssit. Hienonna kevätsipulit, minttu ja lehtipersilja. Jaa annokset lautasille ja annostele linssejä, sipulia ja yrttejä päälle. Viimeistele harissaöljyllä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Jogurttikeitto
fenkoli
harissaöljy
30 minuuttia
Vege
kasvis
Vegebaari
gluteeniton deli

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini