Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Älä heitä pois retiisien naatteja vaan hienonna ne keittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkeitto ja Hestonin täydelliset kananmunat

Ainekset

4
kananmunaa
2
valkosipulinkynttä
1
nippu (n. 150 g)
retiisejä naatteineen
1
nippu (250 g)
parsaa
1
porkkana
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
2
rkl
öljyä
1
l
kana- tai kasvislientä
1/2
sitruunan kuori ja mehu
1
ruukku
minttua

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat Heston Blumenthalin tapaan: Laita kananmunat kattilaan ja kaada niiden päälle kylmää vettä niin, että ne juuri peittyvät. Nosta kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, siirrä kattila pois liedeltä, peitä se kannella ja anna munien olla vedessä 6 minuuttia. Jälkilämpö kypsentää kananmunan hellästi. Valkuaisesta tulee silkkisen pehmeä ja keltuainen jää juuri ja juuri juoksevaksi. Huuhtele kananmunat kylmän veden alla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi retiisit ja huuhtele ja hienonna naatit. Katkaise parsoista pois kovat tyvet ja leikkaa parsat suu-paloiksi. Kuori porkkana ja viipaloi se ohuiksi kiekoiksi. Viipaloi sokeri-herneet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia 30 sekuntia. Lisää retiisit, parsat ja porkkanat ja paista 2 minuuttia. Lisää liemi ja keitä 10 minuuttia. Lisää retiisin naatit ja herneet ja keitä vielä 2 minuuttia.
  4. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu keittoon. Hienonna minttu ja sekoita keittoon juuri ennen tarjoilua.
  5. Kuori ja halkaise kananmunat. Lisää ne keittoannoksiin.

Kommentit (3)

50-72

Jotta tämä onnistuisi täytyy jokainen kananmuna punnita ja valikoida samanpainoiset. Munissa voi olla jopa 20 gramman painoeroja mikä luo kypsentymisaikaan lähes minuutin eron.

Vierailija

Viipaloi herneet! On liian kummallista hommaa.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Heippa, kiitos tarkkasilmäisistä kommenteista!

Tässä tarkoitetaan kokonaisia sokeriherneen palkoja, yksittäisiä herneitä ei viipaloida :)

Ja on totta, että munien on hyvä olla samankokoisia. Mutta kaupasta ostetut munat usein kyllä ovatkin, kun ne jaotellaan koon mukaan. Sen sijaan jos munansa käy ostamassa suoraan tilalta, voi koossa ja täten myös painossa olla isoakin heittoa.

Yst. Venla / Soppa365

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jos pidät klassisesta Bloody Mary -drinkistä, niin tulet rakastumaan tähän pastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Bloody Mary -pasta

Ainekset

1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
3
sellerin vartta
2
rkl
worchesterkastiketta
1/2
dl
vodkaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1/2
sitruunan mehu
2
ps (noin 180g)
sulatettuja pakastekatkarapuja
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
sokeria
muutama tippa
tabascoa
LISÄKSI
300
g
pastaa
PÄÄLLE
sellerinlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä 2 minuuttia. Hienonna sellerin varret ja lisää ⅔ joukkoon. Jatka kuullotusta toiset 2 minuuttia.
  2. Lisää worchesterkastike, vodka, sitruunamehu ja tomaattimurska, kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää ravut ja loput sellerit joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja tabascolla. Kuumenna, älä enää keitä.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, kääntele joukkoon. Koristele sellerin lehdillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pasta alfredo on italialainen pastaklassikko, joka luottaa voin, kerman ja parmesaanin  lyömättömään komboon. Raikasta pasta parsakaalilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kana-parsakaali-alfredo

Ainekset

400
g
pastaa
300
g
parsakaalin nuppuja
4
rkl
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
kanalientä
4
dl
ruokakermaa
1
tl
Provencen maustesekoitusta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
dl
raastettua parmesaania
LISÄKSI
200
g
kypsää (grilli)kanaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsakaalin nuput keitinveteen viimeisiksi minuuteiksi. Valuta ja pidä lämpimänä.
  2. Sulata voi kattilassa ja pyöräytä jauhot voissa, sekoittele minuutin ajan. Lisää kanaliemi, ruokakerma ja mausteet koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää parmesaani lopuksi joukkoon.
  3. Kaada juustokastike pastan ja parsakaalien joukkoon. Viipaloi broileri joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)