
Ihanan samettinen parsakeitto maistuu myös kylmänä.
Mantelinen parsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda mantelilastut kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen kauniin ruskeiksi, pari minuuttia. Kaada lastut pois pannusta.
- Katkaise parsoista puumainen tyvi pois, kuori parsat ja leikkaa parin sentin paloiksi.
- Tee kanaliemi ja pidä se kuumana.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna purjo ja rakuuna. Kypsennä sipulia, valkosipulia, purjoa ja rakuunaa voissa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää parsat, paahdetut mantelilastut, suola ja mustapippuri ja jatka kypsentämistä pari minuuttia.
- Lisää kuuma kanaliemi ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes parsat ovat kypsiä.
- Pese ja raasta appelsiinin kuori tai vuole siitä suikaleita sitrusraudalla.
- Siirrä kattila pois liedeltä. Purista ½ appelsiinin mehu keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella kuohkeaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Ripottele appelsiinikuori valmiin keiton pinnalle.