Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 201 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vartissa valmista! Ramen-kulho sopii myös evääksi, sillä se maistuu yhtä hyvin kuumana, haaleana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen-kulho ja inkiväärikastike

Ainekset

7
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
kevätsipulin vartta
100
g
siitakesieniä
100
g
sokeriherneitä
100
g
munanuudeleita
Inkiväärikastike
2
rkl
soijaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
inkivääriraastetta
ripaus
sokeria
Lisäksi
2
keitetty muna
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää liemikuutio. Viipaloi kevätsipulit ja siitakesienet. Paista sipuleita, sieniä ja sokeriherneitä pari minuuttia öljyssä kuumalla pannulla.
  2. Kypsennä nuudelit kasvisliemessä. Valuta hyvin ja sekoita sipulin, sienten ja sokeriherneiden joukkoon. Jaa seos kahteen kulhoon.
  3. Sekoita kastikkeen aineet ja lusikoi kastike kulhojen päälle. Viimeistele keitetyillä munanpuolikkailla.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Se on nuudeli muuten raamen, japaniksi ラーメン.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kolmenlaisesta sipulista ja tilkasta etikkaa pyöräytetty jogurttidippi on sopivan raikas pari mausteisille potuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ndujaperunat

Ainekset

n. 800
g–1 kg
jauhoisia perunoita
½
dl
öljyä
2
rkl
nduja-tahnaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
½
ruukku lehtipersiljaa
SIPULIDIPPI
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
kuivattua sipulia
½
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
omenaviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne isoiksi lohkoiksi kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, nduja-tahna ja suola.

  2. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

  3. Hienonna sipulit. Yhdistä kaikki dipin ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

  4. Hienonna persilja perunoiden joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Norman viimeistelyyn käytetään tavallisesti ricotta salata -juustoa, eli suolattua ja kovarakenteista ricottaa, jota meillä on harvoin tarjolla. Nuori, vähän kypsytetty pecorino käy annokseen yhtä hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta alla Norma

Ainekset

400
g
pastaa, esim. rigatonea
6
luumutomaattia
2
munakoisoa
2
valkosipulinkynttä
noin 1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
vettä
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
ruukku
basilikaa
2
dl
pecorinoa raasteena

Työvaiheet

  1. Kalttaa tomaatit leikkaamalla niiden pintaan ristiviilto ja kastamalla ne kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Kuori tomaatit, poista siemenet, ja leikkaa tomaatit pitkiksi, kapeiksi lohkoiksi.

  2. Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  4. Kuumenna öljy kasarissa ja paista munakoisot kauniin kullanruskeiksi muutamassa erässä. Anna munakoisoviipaleiden olla hetki talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.

  5. Laske lämpöä ja paista seuraavaksi valkosipulia ja tomaattilohkoja pari minuuttia. Lisää vesi, etikka ja mausteet, ja keitä tomaattikastiketta noin 10 minuuttia.

  6. Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.

  7. Revi basilikan lehdet ja kääntele yhdessä valutetun pastan ja munakoisoviipaleiden kanssa tomaattikastikkeen joukkoon. Raasta mukaan reilusti pecorinojuustoa ja laita loppu juusto tarjolle pöytään.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Säilykkeestä tehtävät kalapullat maistuvat pikapaistettujen parsakaalinnuppujen ja sitruunamajon kanssa. Valkuaisista vatkattu vaahto pitää pullien rakenteen ilmavana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaiset kalapullat

Ainekset

n. 450
g
järvikalasäilykettä (esim. 3 prk Pielisen Kalan Luonnonkalaa öljyssä)
1
dl
kuohukermaa
1
dl
korppujauhoja
1
dl
perunamuusijauhetta
1
luomusitruunan raastettu kuori
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
kananmunan valkuaista
SITRUUNAMAJONEESI
2
keltuaista
2
tl
dijonsinappia
¼
tl
suolaa
½
tl
sokeria
dl
rypsiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
700–800
g
parsakaalia
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Valuta kalasäilykkeestä enin öljy pois. Laita kala, kerma, korppujauhot ja perunamuusijauhe tehosekoittimeen ja pyöräytä muutaman kerran, kunnes seos on lähes tasaista. (Jätä joukkoon pieniä sattumia.)

  2. Pese sitruuna ja raasta kuori. Hienonna timjami. Sekoita ne lusikalla kalaseokseen.

  3. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kalaseokseen. Anna seoksen tekeytyä noin 5 minuuttia ennen pyörittelyä.

  4. Valmista majoneesi. Huomioi, että majoneesi onnistuu parhaiten, kun ainekset ovat keskenään samanlämpöisiä, eli joko jääkaappikylmiä tai huoneenlämpöisiä. Laita keltuaiset, sinappi, suola ja sokeri kapeaan, korkeaan astiaan. Käynnistä sauvasekoitin astian pohjaa vasten ja lisää öljy ohuena nauhana. Purista sitruunamehu joukkoon.

  5. Leikkaa parsakaalit pieniksi nupuiksi.

  6. Pyörittele kalapyörykkätaikina kostutetuin käsin pulliksi leivinpaperin päälle. Kuumenna reilu nokare voita laakealla paistinpannulla. Paista kalapullia keskilämmöllä noin 7–8 minuuttia, muutaman kerran pullia paiston aikana kääntäen. Siirrä pullat pannulta vadille. Lisää voita pannuun ja pikapaista parsakaalinuppuja pari minuuttia.

Vinkki Riittävä suola kalapulliin tulee säilykkeestä ja muusijauheesta. Taikinaa on kuitenkin hyvä maistaa ennen paistamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vongole viittaa isomattosimpukkaan, josta pasta Italiassa tehdään. Sydänsimpukka on aivan yhtä käypä ja melko yleinen Suomen isojen markettien kalatiskeissä.

Pikkusimpukoiden maustama pasta on aivan pohjoisia vuoristoalueita lukuun ottamatta suosittua arkiruokaa koko Italiassa, jossa pitkät rantaviivat takaavat raaka-aineiden tuoreuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta alla vongole

Ainekset

1
kg
sydänsimpukoita
400
g
pastaa, esim. spagettia tai bucatinia
3
valkosipulinkynttä
1–2
tl
kuivattua chilirouhetta
3
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
½–1
dl
pastan keitinvettä
LISÄKSI
parmesaanijuustoa raasteena

Työvaiheet

  1. Pese simpukat huolellisesti kylmällä vedellä ja heitä rikkoutuneet pois.

  2. Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Säästä noin 1 dl keitinvettä.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja chilirouhetta oliiviöljyssä isolla kannellisella pannulla pari minuuttia. Lisää simpukat pannulle, laita levy kuumimmalle ja anna simpukoiden kypsyä kannen alla pari minuuttia.

  4. Kun simpukat ovat auenneet, lisää pannulle valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kypsä pasta ja loraus pastan keitinvettä joukkoon. Anna pastan tekeytyä simpukoiden kanssa pannulla pari minuuttia.

Vinkki Pastan keittoajasta kannattaa nipistää pois yksi minuutti, jotta se jää reippaan napakaksi. Loppukypsennys tapahtuu pannulla, jolloin pasta imee ihanasti simpukan makuja itseensä.

Kommentit (0)