
Parsa on näin loppukeväästä parhaimmillaan, ja sitä on tullut syötyä aika usein. Se on ihanaa hollandaise -kastikkeen tai vaikka pelkän kirkkaan voin kanssa, mutta tässä kevyempi versio, jota olen valmistanut itselleni lounaaksi muutaman kerran.
Vihreää parsaa & uppomunia
Ainekset
Työvaiheet
Laita vettä kiehumaan kahteen kattilaan. Leikkaa parsojen varsista huonot osat pois. Keitä parsoja noin 5 minuuttia toisessa kattilassa.
Kun vesi kiehuu, lisää kananmunakattilaan etikka ja suola. Anna veden tulla tämän jälkeen uudelleen kiehumispisteeseen, ja laita lämpöä vähän hiljemmalle. Kananmunat kannattaa rikkoa omiin pieniin kuppeihin. Pyöräytä veteen kauhalla pyörre, ja kaada kananmuna hitaasti pyörteen keskelle. Keitä yksi kananmuna kerrallaan 3-4 minuuttia oman maun mukaan. Lopuksi laita kananmunat hetkeksi kylmään veteen. Tämä onnistuu helposti kauhalla, niin kananmunat eivät rikkoudu.
Asettele parsat ja uppomunat lautaselle. Pyöräytä päälle mustapippuria. Tätä annosta on helppo muokata oman näköiseksi lisäämällä omia lisukkeita, esimerkiksi parmesanlastuja. Nauti kevein mielin :)