Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 550 keittokirjaan.
OHJE Maiju Tuovinen KUVA Tuomas Kolehmaninen

Suolainen pecorino ja paahdetut pippurit muodostavat sellaisen makuparin pastalle, ettei muuta tarvita.

Cacio e pepe pongahti viime vuonna New Yorkin trendikkäimpien annosten joukkoon. Sitä versioivat muun muassa Momofukun David Chang, jonka mukaan pasta kuuluu täydellisten annosten pyhättöön. Myös Anthony Bourdain ylisti televisiosarjassaan pastan olevan ehkä hienointa maailmanhistoriassa. Suomessa annosta tarjoili ainakin ravintola Baskeri & Basso.

Pastan suosio lienee juuri sen yksinkertaisuudessa: cacio e pepe tarkoittaa juustoa ja pippuria.

Lampaanmaidosta valmistettu suolainen pecorino romano ja mustapippuri muodostavat sellaisen makuparin pastalle, ettei muuta tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia
200
g
pecorino-juustoa
1-2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
voita
n. 3
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1.  Laita pasta kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.
  2. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia, paahda mustapippuria kuivassa paistokasarissa miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää voi.
  3. Valuta pasta, ota 3 dl keitinvettä talteen. Lisää 1 dl keitinvedestä ja valutettu pasta kasariin. Lisää juustoraaste vähitellen ja sekoita voimakkaasti, jotta se sulaa ja muodostaa veden kanssa kastikkeen. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan niin, että pastasta tulee kosteaa mutta ei vetistä.
  4. Tarjoa heti. Lisää halutessasi mustapippuria ja raastettua juustoa.

Kommentit (8)

Vierailija

Tätä on tehty jo monta kertaa: niin hyvää ja helppoa!

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Tämän herkullisen pastaruoan ystävä olen ollut jo ainakin pari vuosikymmentä. Joskus on pecorinon sijasta parmesaania tai gran padanaa. Voinokare kuuluu myös mukaan. Kuvittelin jopa itse keksineeni tämän pikaruokareseptin pippurin paahtamisineen. Ajattelin tosin että Italiassa on varmasti jo keksitty tämä ihana yhdistelmä.

Vrs77

Olin jo unohtanut tämän herkullisen reseptin. Törmäsin tähän juusto & pippuri -pastaan vuosituhannen vaihteessa. Taitaa mennä huomenna tulille 😙

Vierailija

Klimppaantui. Seuraavan kerran teen tätä jonkun kanssa kahdestaan, että toinen kaataa juustoa ja toinen sekoittaa :(

Vierailija

Älä keitä pastaa runsaassa vedessä, se on huono ohje kaikelle pastalle, paitsi pastasalaattiin käytettävälle. Mahdollisimman vähän vettä ja muutama varovainen hämmennys keittämisen aikana. Niin vedessä on paljon tärkkelystä ja se emulgoituu juuston kanssa kastikkeeksi eikä klimppiinny.

Vierailija

Ihan vaan vielä sellainen tarkentava kysymys, että jos en keitä runsaassa vedessä, niin mistä ihmeestä minä saan tuon n. 3dl keitinvettä...?

kok

Siis mitä ihmettä te teette, että saatte tämän "klimppaantumaan" ?  

Ei kiitos

Sysi paska ohje älkää tehkö tämän ohjeen mukaan! Juusto ja pastavesi kannattaa sekoittaa keskenään ennen pastaan lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.